Opinii pe semicerc

Cine are nevoie de-un țap ispășitor?

579
Cine are nevoie de-un țap ispășitor? - d2677ede077bed4b90d8ab03c3373183.jpg
Dacă cineva și-a dorit destrămarea echipei de handbal feminin CS Tomis, ei bine, și-a văzut visul cu ochii.
De formația care termina sezonul trecut pe podiumul Ligii Naționale și care evolua curajos în cupele europene, s-a cam ales praful. Jucătoarele s-au împrăștiat care încotro: Loredana Mateescu a plecat în Polonia, Mihaela Smedescu s-a întors la Oltchim, Cristina Zamfir și Mihaela Pătuleanu au depus memorii pentru a deveni libere de contract. De parcă nu era de ajuns, cele mai experimentate componente ale lotului, Mihaela Pîrîianu și Aneta Barcan, care se și ocupă de pregătirea echipei, după demisia antrenorului Ion Pușcașu, acuză probleme de sănătate și vor lipsi din teren câteva săptămâni.
Te închini cu două mâini deodată când treci în revistă lotul actual al Tomisului, care, în etapa viitoare a Ligii Naționale, va da piept cu super-campioana Oltchim. Doi portari, două extreme stânga, trei extreme dreapta, un pivot accidentat (Alexandra Iovănescu), un centru (Daniela Arfir) de 20 de ani, un inter dreapta (Georgeta Grigore) chinuit și niciun inter stânga! Cine va face zid de apărare împotriva Oltchimului? Greu de spus. Doar o minune sau un instinct de conservare a campioanei vor putea evita o înfrângere la scor de maidan.
Interesant este faptul că, în timp ce echipele de rugby, volei (fete și băieți) sau handbal masculin, finanțate de administrația locală, și-au permis să facă transferuri și să se întărească într-un mod considerabil, la handbalul feminin, nici măcar nu s-a putut păstra nucleul de bază.
Prin Constanța umblă zvonul că actualul președinte al clubului, Gheorghe Slabu, trebuie scos țap ispășitor, punându-i-se în cârcă mizerii de genul "management defectuos, care a dus la faliment". Stau și îmi aduc aminte că, în urmă nu cu mulți ani, omul primea pupături și strângeri de mână din toate direcțiile, inclusiv din partea acelora care, acum, vor să pozeze în salvatori. Dacă managementul a fost defectuos, cum de Tomisul s-a calificat constant în cupele europene, cum de a lansat jucătoare la echipa națională?
Tot prin Constanța, mai circulă un zvon, acela că președintelui clubului i s-a promis marea cu sarea, omul s-a întins la mai mult decât putea duce singur, sprijinul n-a mai venit (sau a venit târziu și în anumite condiții) și până la "management defectuos" n-a mai rămas decât un singur pas.
Dincolo de interesele ascunse, meschine, obscure, "sforarii" trebuie să țină cont de un lucru. O echipă se construiește greu, dar se poate strica într-o clipită. Handbalul feminin constănțean nu merită așa ceva!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6048 secunde