Daniel Asaftei, campion mondial de mixt-fight

Cine îl poate opri pe "constănțeanul de oțel"?

424
După ce a câștigat, în urmă cu câțiva ani, titlul mondial la arte marțiale la juniori, sportivul constănțean Daniel Asaftei continuă pe linia marii performanțe, de data aceasta la seniori. Ultimul său rezultat de excepție este cucerirea medaliei de aur la Campionatul Mondial pe echipe la mixt-fight, competiție desfășurată, zilele trecute, în Antalya (Turcia).

Daniel a luptat în limitele categoriei 68 de kilograme, a avut parte de patru meciuri, în care a înregistrat tot atâtea victorii, împotriva unor sportivi din Belarus, Azerbaidjan, Iran și Turcia.

"A fost o competiție dură, regulamentul permițând lovituri de sus și la sol (aici, doar la corp, cele la cap fiind interzise), lovituri cu pumnul, cu genunchiul, dar și proiectări. Toate meciurile au fost grele, în special finala, unde l-am bătut pe un reprezentant al țării gazdă", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Asaftei.

La Mondiale, a mai fost prezent un alt constănțean, Daniel Rusu, care, la categoria 79 kg, a pierdut în semifinale și a terminat pe locul trei.

Din delegația României, care a numărat aproximativ 20 de persoane, s-au mai remarcat Tolea Ciumac, campion mondial la categoria +95 kg, și vedeta Local Kombat Marius Tiță, medaliat cu bronz la secțiunea 73 kg.

În clasamentul final pe națiuni, România a ocupat prima poziție, devansând țări cu tradiție în acest gen de lupte, precum cele arabe.

v v v

"Cu acest Campionat Mondial, anul competițional 2011 s-a terminat. Am intrat în vacanță, însă pregătirea, antrenamentele continuă la Constanța. În următoarele luni, nu voi mai participa la concursuri, aștept să fie făcut public calendarul competițional pe 2012", a explicat Daniel Asaftei.

Pentru sportivul constănțean, 2011 a fost un an foarte bun, în care a pierdut un singur meci, în fața unui luptător cecen, la Campionatele Mondiale de la Sankt Petersburg (Rusia). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2401 secunde