Cine sunt campionii turneului Mamaia Idu Juniors Champs U16

580
Cine sunt campionii turneului Mamaia Idu Juniors Champs U16 - tenisidu2-1339358280.jpg

Sâmbătă, s-au desfășurat finalele turneului internațional de tenis Mamaia Idu Juniors Champs, competiție adresată sportivilor
de până în 16 ani.

Anul acesta, a 19-a ediție a turneului s-a finalizat cu încă un succes și pentru organizatori, care au reușit să ofere participanților o săptămână de întreceri aprige, și pentru tinerii care și-au demonstrat calitățile pe terenurile de zgură.
Printre cei 12 protagoniști din finale, s-au numărat și cinci constănțeni, însă, dintre aceștia, numai cuplul Sergiu Bucur / Ion Efrim a reușit să obțină titlul, la dublu masculin, învingând George Gache / Tsoronis Socrates, scor 6-0, 6-1. La dublu feminin, perechea Ioana Gună / Andreea Roșca s-a impus în fața dublului Miriam Bulgaru / Cristina Tudor, scor 7-5, 6-4.
Din păcate, la individual, ambii finaliști constănțeni au fost învinși. La masculin, Ion Efrim (nr. 3) a pierdut în fața lui Andrei Crapcenco (nr. 2), scor 3-6, 5-7, iar la feminin, Andrada Surdeanu a cedat în finala cu Andreea Roșca, scor 4-6, 1-6.
"Este un nou succes pentru turneul Mamaia Idu Juniors Champs, dar mai ales pentru tenisul constănțean, ținând cont că o mare parte dintre finaliști și câștigători sunt din Constanța, ceea ce spune multe despre școala tenisului de la malul mării, și anume că suntem mereu în mișcare și într-o continuă perfecționare. Au fost finale frumoase, Crapcenco este un jucător pe care l-am așteptat de multă vreme la competiția noastră și nu îmi pare rău de înfrângerea lui Efrim, pentru că, totuși, este o diferență considerabilă între cei doi, la vârsta asta contează foarte mult chiar și un an, ceea ce s-a văzut și în finală", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al Tenis Club Idu, Marian Sandu.

Pentru cei de la Tenis Club Idu, urmează Cupa "Celco", adresată veteranilor (24 iunie - 1 iulie), după care urmează două turnee pentru copii: Cupa Mamaia Idu și Circuitul Național FRT (15 august), pentru categoriile 10 - 16 ani, după care va avea loc turneul internațional al României de veterani (20 august), care anul acesta a mai urcat o treaptă în ierarhia ITF.
Spre final de sezon, din data de 27 august, se va desfășura Circuitul Futures FRT - R7. Astfel, programul din această vară, pentru terenurile de la Mamaia Idu se anunță a fi unul destul de aglomerat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4947 secunde