Cine sunt câștigătorii Cupei României 2019 la yachting

251

Articole de la același autor

Cupa României Alpha Bank 2019 la yachting s-a încheiat, după cinci regate organizate pe parcursul a trei luni care au testat limitele competitorilor și i-au făcut să se autodepășească.

Regatele Cupei României au avut loc la Marina Eforie și la Marina Limanu și au fost formate atât din curse mai lungi, de tip coastal, în care se pune accent mai mult pe tactică și strategie, dar și din regate scurte, de tip inshore, în care accentul cade pe manevre, coordonarea și comunicarea între membrii echipajului având un rol primordial.

Formată din Regatele Callatis, Ziarul Financiar, Kaufland, Bricul Mircea și Poseidon, ultima dintre acestea fiind o regată internațională organizată în parteneriat cu Nautical Club Balchik și cu o cursă offshore care a avut startul în Eforie Nord și sosirea în Balcic, ediția din acest an a Cupei României a fost apreciată de mai mulți competitori ca fiind una foarte echilibrată.

"Anul 2019 a fost diferit, datorită numărului mare de echipaje foarte bine pregătite care au luat startul în cele cinci etape. Nivelul a crescut simțitor, multe curse au fost decise la o secundă, iar câștigătorii au fost cei care au mers cel mai constant. Spre deosebire de anii trecuți, în care o ambarcațiune domina clar, anul acesta a existat un număr mai mare de echipaje care s-au bătut până la ultima regată", a declarat Iulia Fulicea, skipperul ambarcațiunii Quebramar - câștigătoarea locului 2 la clasa ORC A&B și a locului 1 la clasa ORC A.

Anca Mureșan, tactician și navigator pe Adria, câștigătoarea locului 2 la clasa ORC C, a mai observat "că și comunitatea pasionaților de yachting din România s-a dezvoltat mult în ultima perioadă, echipajele sunt mult mai bine pregătite, au investit în programe de pregătire profesionale, în echipamente, în ambarcațiuni, în gadgeturi. Au mers la foarte multe competiții în străinătate și au văzut care este nivelul acolo. Iar acum, așteptările oamenilor au crescut".

Desfășurându-se pe o perioadă de trei luni, Cupa României le-a oferit competitorilor toate tipurile de condiții, de la 6 la 26 de noduri viteza vântului, soare și ploaie, iar regatele au crescut nivelul de adrenalină resimțit de membrii echipajelor.

Iată și clasamentul final al Cupei României: Clasa ORC A&B: locul 1 - Hope (skipper Mihai Făgărășan), locul 2 - Quebramar (skipper Iulia Fulicea), locul 3 - Incognito (skipper Bogdan Ion); Clasa ORC A: locul 1 - Quebramar (skipper Iulia Fulicea), locul 2 - Melx (skipper Mihael Neagu), locul 3 - LZ Yachting (skipper Lachezar Bratoev); Clasa ORC B: locul 1 - Hope (skipper Mihai Făgărășan), locul 2 - Incognito (skipper Bogdan Ion), locul 3 - Simina (skipper Cristian Ghelner); Clasa ORC C: locul 1 - Odessos 25 (skipper John Popescu), locul 2 - Adria (skipper Ion Popescu), locul 3 - Bonvi (skipper Cătălin Homeag).

v v v

Astfel, cu mai multă experiență și cu entuziasm, echipajele se întrec acum în etapa a doua a Campionatului Național Offshore, care se desfășoară, în perioada 27-29 septembrie, la Marina Limanu.

Campionatul Național marchează sfârșitul anului competițional pentru regatele offshore, urmând ca acestea să reînceapă în primăvara anului 2020. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6462 secunde