Campionatul European de tenis de masă de la Stuttgart

Cioti l-a condus cu 2-0 pe numărul trei mondial

738
Cioti l-a condus cu 2-0 pe numărul trei mondial - 07cf99106d3a6cea16bbec0a67c2de2b.jpg
Naționala masculină a României a ratat calificarea în finala întrecerii, după ce a fost învinsă în penultimul act de Germania. Constănțeanul Costel Cioti a fost aproape de surpriză, jucând foarte bine în compania vedetei Timo Boll, care s-a impus la limită.

Tricolorii au rămas cu medaliile de bronz, după ce au pierdut în semifinale în fața Germaniei, țara gazdă a Europenelor și campioana ultimelor două ediții ale întrecerii. Nemții au câștigat cu 3-0, dar s-au întrebuințat serios în primele două partide, pe care și le-au adjudecat cu 3-2, după ce românii au condus de fiecare dată cu 2-0!
Prima confruntare a fost Dimitrij Ovtcharov - Adrian Crișan 3-2 (-8, -9, 9, 8, 5) și
1-0 pentru Germania. Au urmat la masă Timo Boll (cel mai bun tenisman european și numărul trei mondial) și constănțeanul Costel Cioti (locul 83 în clasamentul mondial), iar istoria s-a repetat. Cioti nu s-a lăsat intimidat de firma adversarului și a câștigat primele două seturi, ambele la 9, dar Boll a reușit să revină apoi și să câștige cu 3-2 (11-4, 11-6 și 11-8 în următoarele runde). Cioti și Timo Boll se întâlniseră ultima dată în 2005, germanul câștigând atunci lejer.
A urmat partida a treia, pe care, dacă o câștigau, nemții își adjudecau întâlnirea și se calificau în finală. De cealaltă parte, cu o victorie, românii făceau 1-2 și rămâneau în meci. Față în față, Christian Suess și constănțeanul Andrei Filimon, cel care, cu două victorii, dusese România în semifinală, în sfertul cu Croația. Meciul n-a avut, din păcate, istoric, Suess câștigând cu 3-0 (7, 4, 4).

Arie mică de selecție
"M-am bazat pe doar trei jucători la acest Campionat, nebeneficiind de o arie mare de selecție. În partida cu Germania, s-a simțit oboseala. Nici Crișan și nici Cioti nu au avut puterea de a câștiga, după ce au condus cu 2-0", a declarat Mircea Dinu, antrenorul României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2086 secunde