Preliminariile EURO 2012

Componența grupelor de calificare se va stabili pe 7 februarie

914
UEFA a anunțat, ieri, că tragerea la sorți a grupelor de calificare la Campionatul European din 2012 va avea loc în data de 7 februarie 2010, de la ora 12.00 (13.00 - ora României), în incinta Palatului Culturii și Științei din Var-șovia (Polonia).
Cele 51 de federații naționale afiliate la UEFA, care s-au înscris pentru a participa la preliminarii (țările gazdă - Polonia și Ucraina - sunt calificate direct), au fost împărțite
în șase urne valorice, această repartizare luând în calcul rezultatele obținute de acestea în prelimi-nariile Campionatului Mondial 2006 și la turneul final al acestuia, în preliminariile EURO 2008 și la turneul său final, precum și în preliminariile CM 2010.
Urna 1: Spania, Germania, Olanda, Italia, Anglia, Croația, Portugalia, Franța și Rusia;
Urna 2: Grecia, Cehia, Suedia, Elveția, Serbia, Turcia, Danemarca, Slovacia și România;
Urna 3: Israel, Bulgaria, Finlanda, Norvegia, Republica Irlanda, Scoția, Irlanda de Nord, Austria și Bosnia-Herțegovina;
Urna 4: Slovenia, Letonia, Ungaria, Lituania, Belarus, Belgia, Țara Galilor, Macedonia și Cipru;
Urna 5: Muntenegru, Albania, Estonia, Georgia, Republica Moldova, Islanda, Armenia, Kazahstan și Liechtenstein;
Urna 6: Azerbaidjan, Luxemburg, Malta, Insulele Feroe, Andorra și San Marino.
Prin tragere la sorți, vor fi alcătuite nouă grupe, dintre care șase grupe a câte șase echipe și trei grupe cu câte cinci naționale, competiția de calificare urmând să se dispute în perioada septembrie 2010 - noiembrie 2011.
Se vor califica direct la turneul final câștigătoarele celor nouă grupe și cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul doi. Celelalte opt reprezentative care vor încheia preliminariile pe poziția a doua vor disputa jocuri play-off, turneul final fiind programat între 8 iunie și 1 iulie 2012.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9374 secunde