Campionatul European de karate se desfășoară pe litoral

Constanța, asaltată de kimono-uri

1828
Constanța, asaltată de kimono-uri - 0f1d59d2fc7aeed664d853399a09d57a.jpg
Peste 1.000 de sportivi participă la Constanța, între 3 și 6 septembrie, la Campionatul European de karate pentru copii, cadeți și juniori. Întrecerea l-a adus la Constanța și pe președintele Uniunii Mondiale.

La Europene, întrecere care se va desfășura în Sala Sporturilor, vor concura sportivi cu vârsta cuprinsă între 6 și 21 de ani neîmpliniți. Liviu Crișan, președintele Federației Române de Karate WKC, dar și prim-vicepreședinte și secretar general al Uniunii Mondiale a Federațiilor de Karate-Do (WUKF), se așteaptă la o participare numeroasă, dintre care peste 1.000 de sportivi și 60 - 70 de arbitri. Până în prezent, s-au înscris 34 de federații, termenul limită fiind mâine la prânz. Unele delegații au început să sosească la Constanța, iar câteva sunt chiar de o săptămână pe litoral.
În prima zi de concurs, vor avea loc calificările și finalele la copii. Ziua cea mai atractivă va fi duminică, 6 septembrie, când sunt programate finalele la cadeți și juniori. Intrarea publicului este liberă. Festi-vitatea de deschidere are loc joi, la ora 19.
"Ne așteptăm la o competiție reușită. Primele impresii sunt foarte bune. Toate locurile de cazare au fost epuizate cu trei săptămâni înainte de eveniment", a declarat, ieri, Liviu Crișan, care va face parte din grupul de organizare al Europenelor, ca director de competiții. Președintele Comisiei Superioare de Arbitraj a întrecerii va fi tot un român. Ieri la prânz, au început cursurile speciale de arbitraj.
România va avea în concurs în jur de 290 de sportivi. Până la 15 ani, nu există limită de participare, iar după această vârstă numărul de sportivi la o categorie e limitat la patru.
Cu ocazia acestei competiții, la Constanța este prezent și președintele WUKF, brazilianul Osvaldo Messias de Oliveira.
"România are o mare tradiție în multe sporturi, printre care și la karate. Toții membrii noștri au fost încântați că Europenele se organizează în România și la Constanța. Sunt sigur că aceas-tă întrecere va duce la o po-pularizare și mai mare a ka-ratelor", a declarat Osvaldo Messias.

Vor și o Cupă Mondială în Sala Sporturilor
Elena Frîncu, directorul coordonator al Direcției județene pentru Sport, a declarat că acest Campionat European este un eveniment care onorează Constanța.
"Noi suntem obișnuiți ca, atunci când organizăm o competiție, să o facem de nota 10, calificativ pe care sperăm să ni-l acorde și președintele Osvaldo. Suntem pregătiți", a spus Elena Frîncu. Oficialii federali vor ca la anul, la Constanța să aibă loc și o Cupă Mondială de karate.
Înainte de începerea competiției, delegațiile participante vor defila pe traseul Parcul de la Spitalul Județean - b-dul Tomis - Sala Sporturilor. La festivitatea de deschidere, soprana Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", va interpreta imnul, iar la programul artistic vor participa și ansamblurile "Elpis", "Româncuța" Cumpăna și formații de dansuri tătărești. De asemenea, la deschidere a promis că va fi prezentă și Doina Melinte, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 01 Septembrie 2009
Stire din Sport : CVM Tomis, amicale cu Friedrichshafen
Pagina a fost generata in 2.2463 secunde