Liga Națională de handbal masculin

Constanța-i fruncea! HCDS s-a impus categoric în derby-ul cu Poli Timișoara

193
Constanța-i fruncea! HCDS s-a impus categoric în derby-ul cu Poli Timișoara - constanta-1573432928.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a înregistrat, sâmbătă, la Sala Sporturilor, o victorie extrem de importantă în Liga Națională de handbal masculin. 


Echipa antrenată de Djordje Cirkovic a primit vizita celor de la Poli Timișoara, formație care până la acest meci era vecină de clasament cu constănțenii. Prima repriză a fost una foarte echilibrată, iar la pauză, tabela arăta 13-12 pentru bănățeni. 
În repriza a doua, formația de la malul mării și-a dominat net adversara și s-a impus finalmente la o diferență de 7 goluri: 29-22. HCDS a câștigat, după un joc foarte bun, și le-a oferit spectatorilor faze de real spectacol, cu o aeriană Csog - Nistor de pus în ramă. 


Paradele lui Iancu, "foamea" de gol arătată de Chikovani, Nistor și Malinovic au dat culoare jocului, dar victoria a fost efortul muncii de echipă. Cirkovic a mizat inspirat și pe Rotaru, Mocanu și Ilie, care au evoluat mai puțin până acum. 
"Ne bucurăm că am câștigat și sperăm să continuăm cu aceeași atitudine. Mă bucur mult că am pus și eu umărul la victorie. În repriza secundă, am arătat ca o echipă, am avut spirit și atitudine. Publicul a fost al optulea jucător și a creat o atmosferă extraordinară în sală", a declarat Ionuț Rotaru, pentru site-ul oficial al clubului. 


"Am fost conduși la pauză, mă bucur că nu am cedat și am câștigat la o diferență mare. Ne dorim să mergem pe aceeași linie, ne dorim să câștigăm și în deplasare, urmează meciuri grele cu echipe care sunt în fața noastră", a adăugat și Marius Mocanu. 


În urma acestei victorii, HC Dobrogea Sud a acumulat 10 puncte în clasamentul Ligii Zimbrilor și a căpătat un moral bun pentru următoarele partide. 
Antrenorul Djordje Cirkovic a folosit la meciul cu Poli Timișoara următoarea formulă: Iancu, Hendawy - Chikovani 7 goluri, Nistor 6, Malinovic 5, Nikolic 3, Csog 3, Mocanu 2, Simovic 1, Rotaru 1, Ilie 1, Buricea, Andrei (Ignat, Omar, Chiuffa). 


XXX 
La fel cum a făcut-o în ultimele meciuri, antrenorul secund George Buricea a intrat și de această dată pe teren și și-a motivat perfect coechipierii pentru a obține un nou succes important. Buricea joacă mai nou rolul coordonatorului, după ce, în mare parte din cariera sa, a evoluat pe postul de extremă dreaptă. 


"Meciul a fost mult mai greu decât o arată scorul, ca toate meciurile cu Timișoara, o echipă mereu incomodă. Nici ei nu stau bine în clasament, punctele erau importante pentru ambele echipe. Ne bucurăm că le-am câștigat noi. Suntem pe un trend ascendent, dar drumul greu abia începe. Să sperăm că, după victoria din acest meci, cu o echipă puternică, am depășit definitiv criza de la începutul sezonului. Le mulțumim spectatorilor care au ales să petreacă această după-amiază alături de noi. Mă bucur că le-am oferit satisfacția unei victorii și îi așteptăm acum și la Călărași, la următorul meci", au fost cuvintele președintelui HCDS, Ionuț Stănescu. 


În etapa viitoare, joi, 14 noiembrie, HC Dobrogea Sud va evolua în deplasare împotriva Dunării Călărași. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.821 secunde