Constanța își specializează arbitrii la rugby tag

135
Constanța își specializează arbitrii la rugby tag - constanta-1454004660.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Rugby continuă cursurile de formare ale arbitrilor de rugby tag. Zilele trecute, au fost organizate două astfel de acțiuni, care au fost coordonate de către arbitrul internațional Vlad Iordăchescu, în colaborare cu directorii regionali de dezvoltare. 


Primul a avut loc la Câmpina, iar cel de-al doilea, la Constanța, la acesta luând parte 15 profesori din tot județul. La finalul orelor, par-ticipanții au declarat că au înțeles mai bine jocul și regulamentul de rugby tag. Toți participanții au fost acreditați ca și arbitri de rugby tag și vor putea oficia la competițiile locale și zonale. 


"Am fost plăcut impresionat de implicarea profesorilor din Constanța și de pasiunea cu care au arbitrat jocurile de rugby tag. Sper ca, în perioada următoare, din rândul lor să regăsim cât mai mulți în centrul terenurilor de rugby", a declarat Vlad Iordăchescu. 


Tot la Constanța, în paralel cu desfășurarea cursului de formare a arbitrilor de rugby tag, a avut loc și un curs de arbitri nivel 1 World Rugby. 


George Bărgăunaș și Vlad Iordăchescu, educatori FRR și World Rugby, le-au vorbit celor prezenți despre teme de interes general, cum ar fi valorile pe care rugby-ul le pro-movează, dar și specifice, precum arbitrarea zonei placajului. Sesiunile s-au întins pe durata a două zile, iar la finalul acestora, cursanții au fost acreditați ca și arbitri de nivel 1. 


"Cursul a fost foarte bine primit. Din cei 11 arbitri, mai mult de jumătate au vârsta până în 20 ani, ceea ce este îmbucurător. Ei vor fi încadrați în Asociația Județeană de Rugby Constanța și vor începe să oficieze cel mai probabil din primăvară, când se va relua campionatul local", a declarat George Bărgăunaș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.125 secunde