Constănțenii au luat cu asalt Naționalele de Kung-Fu

157
Zilele trecute, la Centrul Sportiv "Callatis" din Mangalia, s-a desfășurat Campionatul Național de Kung-Fu la probele "Taolu Tradițional", "Taichi Tradițional Yang", "Tuishou", "Erjie-Gun Fight", "Non-Contact Sanda" pe echipe și "Light-Fighting Sanda" pe echipe. Au participat 62 de sportivi din 8 cluburi de la Federația Română de Arte Marțiale de Contact.


CS Marea Neagră s-a evidențiat prin 34 de clasări pe podium, CS Shaolin Callatis Mangalia cu 41, CS Noua Generație Mangalia cu 18 iar CSU Neptun cu 8.

Campionatul a început cu intonarea imnului de stat al României, astfel sportivii participanți au aniversat Ziua Națională a României luptând pentru onoare în sport. Durata campionatului a fost de 9 ore, testând astfel rezistența sportivilor, mai ales a celor care au participat la 5 sau 6 probe diferite.

Meciurile au fost extrem de disputate, de la cele ale seniorilor si senioarelor, până la cele ale copiilor de 6-7 ani. În urma desfășurării acestui campionat, se va stabili un lot național care va participa peste două săptămâni la Campionatul European Open de Kung-Fu, care se va desfășura la Sofia.

"Campionatul a fost urmărit de mulți spectatori, dar aceștia nu au rezistat până la sfârșit, pe parcursul celor 9 ore de concurs, multe persoane au venit și au asistat la probele de care erau interesați, apoi au plecat. Aceasta înseamnă că în Mangalia avem un public specializat, cunoscător al artelor marțiale chinezești, dar și faptul că durata mare a acestor concursuri nu este atractivă pentru majoritatea spectatorilor", ne-a spus președintele CS Marea Neagră, Florin Iordănoaia.

Campionatul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Local Mangalia, Asociației Sportive Municipale "Callatis" Mangalia, președinte Lucian Luca, Liceului Teoretic "Callatis" Mangalia, director Cristina Angheluță și a Casei de Cultură Mangalia, director Viorel Chiurtu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2959 secunde