Constănţenii Simona Halep şi Horia Tecău încep aventura în turneul de la Miami

224
Constănţenii Simona Halep şi Horia Tecău încep aventura în turneul de la Miami - constantenii-1616507910.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarele române de tenis Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu sunt admise direct pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Miami, competiţie în care organizatorii oferă premii în valoare totală de 3.260.190 dolari.

Cotată cu şansa a treia la cucerirea trofeului, constănţeanca Simona Halep (nr. 3 WTA) va juca direct în turul secund cu învingătoarea dintre Caroline Garcia (Franţa, nr. 51 WTA) şi o jucătoare venită din calificări, Sorana Cîrstea (nr. 66 WTA) va avea ca adversară o americancă de doar 16 ani, Katrina Scott (nr. 443 WTA), iar Irina Begu (nr. 74 WTA) o va înfrunta pe rusoaica Ana Kalinskaia (nr. 115 WTA).

În primul tur al calificărilor, Mihaela Buzărnescu (nr. 137 WTA) a învins-o, scor 6-4, 6-2, pe canadiana Leylah Fernandez (nr. 72 WTA), proaspăta campioană de la Monterrey (Mexic), şi a acces în ultima rundă a sesiunii preliminare, în care o înfruntă pe Anna-Lena Friedsam (Germania, nr. 125 WTA).

Din păcate, în alt meci din primul tur al calificărilor, Monica Niculescu (nr. 152 WTA) a abandonat în meciul cu Liudmila Samsonova (Rusia, 126 WTA), după ce câştigase primul set, 6-2, iar adversara conducea, 4-0, în parţialul secund.

Tot în turneul de la Miami, dar în proba masculină de simplu, românul Marius Copil (nr. 220 ATP) a fost învins, scor 3-6, 4-6, de ecuadorianul Emilio Gomez (nr. 168 ATP), chiar în prima rundă a calificărilor, şi a ratat astfel accesul pe tabloul principal.

Pe tabloul principal de dublu masculin al competiţiei din Florida se va afla însă constănţeanul Horia Tecău, care face pereche cu salvadorianul Marcelo Arevalo, adversarii lor din primul tur fiind Henri Kontinen (Finlanda) şi Edouard Roger Vasselin (Franţa).

XXX

Şansa i-a surâs tenismenului român Filip Cristian Jianu, care a acces pe tabloul principal de simplu al turneului challenger de la Lille (Franţa) din postura de „lucky loser”, după ce a pierdut în ultimul tur al calificărilor.

În vârstă de 19 ani, Jianu (nr. 390 ATP) l-a învins în prima rundă a calificărilor pe francezul Martin Breysach (nr. 1.446 ATP), scor 6-3, 6-3, dar a cedat apoi în faţa unui alt reprezentant al ţării gazdă, Baptiste Crepatte (nr. 416 ATP), scor 2-6, 1-6.

Accidentarea francezului Constant Lestienne a făcut ca românul să intre, totuşi, pe tabloul principal ca „lucky loser”, ceea ce îi asigură un cec de 660 de euro şi 2 puncte ATP.

În primul tur, Jianu îl va înfrunta pe francezul Alexandre Muller (nr. 197 ATP), cap de serie nr. 6.

Challengerul de la Lille este dotat cu premii în valoare totală de 66.640 euro. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6591 secunde