Constantin Popovici, medaliat cu aur la Campionatul Mondial din Japonia, supărat pe statul român

1131
Constantin Popovici şi Cătălin Preda au câștigat cele mai importante medalii, de aur și argint la proba de sărituri în apă de la mare înălțime la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka. La finalul competiției, Popovici a avut un mesaj extrem de dur pentru autoritățile din România și arată că această medalie este câștigată cu oase rupte, antrenamente pe cont propriu și fără prea mare sprijin din partea autorităților.


„Dedic victoria familiei mele, tatălui că m-a adus la sport, dar și mie. Numai eu știu ce muncă am depus zi de zi, timp de ani. La Budapesta am fost să văd concursul în cârje. Eram acolo cu piciorul rupt, cu șuruburi. Îl rupsesem după o săritură de la 20 de metri. Atunci a fost momentul care m-a făcut să pornesc pe acest drum. 


Am urmărit mondialele de high-diving și am văzut că este potențial mare. Cei de acolo spuneau că este maximul. Atunci m-am motivat să arăt că se poate mai mult. Apoi au fost mondialele din 2019, dar am avut ghinion și am avut celălalt picior rupt. Sunt țări care recunosc acest sport ca un sport de viitor, probabil care va ajunge și unul olimpic. În SUA și Canada sunt bazine speciale pentru asta. Ei investesc pentru că știu că va fi un sport olimpic și vor fi gata să ia medalii”, a spus sportivul român.


Statul vrea medalii, dar nu se fac investiții


“În ale țări, interesul e aproape zero. În România e puțin interes, ar trebui mai mult, pentru că avem cei mai buni săritori din lume. E puțin trist că ești singur. Eu m-am antrenat de multe ori singur, pe cheltuiala mea. Ei vor să ieși campion mondial, dar nu prea se dau bani. Mai sunt alte sporturi, precum săriturile în apă.


Dacă s-ar investi mai mult, poate am ajunge unde am fost odată. Eu am fost pe locul 8 în lume în 2008. M-am lăsat în 2011 din cauza asta, apoi am revenit în 2018. Am revenit de plăcere. Eu fac asta pentru mine. De asta am investit banii mei, pe care i-am câștigat cu oase rupte. Nu aștept de la nimeni să facă ceva pentru mine, că s-ar putea să aștept mult și bine.


Pe podium deja era târziu pentru sentimente. Ele au fost înainte de săritură. Dar cum am aterizat în apă la ultima săritură, am simțit ceva ce știam că merit, bucurie și euforie”, a declarat Constantin Popovici, pentru gsp.ro
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5679 secunde