Constantin Ștefan, noul antrenor al HCM Constanța

732
Constantin Ștefan, noul antrenor al HCM Constanța - stefanconstantinantrenorhcm13-1321375240.jpg
După demisia lui Ion Crăciun, acceptată în cele din urmă de conducerea clubului, campioana României la handbal masculin, HCM Constanța, și-a găsit un nou antrenor: Constantin Ștefan, ultima echipă pregătită de acesta fiind U Cluj.

Noul antrenor al echipei HCM Constanța, Constantin Ștefan, a semnat un contract valabil pe un an și șapte luni cu gruparea de pe litoral. Conducerea clubului constănțean speră ca acesta să fie un moment de cotitură în evoluțiile ulterioare ale echipei.

Ștefan a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că vrea să schimbe mentalitatea în lotul Constanței: "Sunt conștient de responsabilitatea pe care o am. HCM este cea mai mare echipă din România. Sunt antrenor profesionist și vreau să readuc acel spirit al HCM-ului pe care îl cunoaștem cu toții. Pentru aceasta, voi purta discuții individuale cu jucătorii, cărora vreau să le dau personalitate".

Pe lângă Cupa României și titlul național, obiective firești la HCM, noul tehnician, care în trecut a jucat și la Dinamo, va trebui să obțină cât mai multe puncte în meciurile pe care handbaliștii constănțeni le mai au de disputat în grupele Ligii Campionilor. De altfel, conducerea HCM-ului încă mai crede în șansele de calificare în optimile Ligii Campionilor.

"Eu încă mai sper la calificare. Va fi foarte greu, dar asta nu înseamnă că ne-am predat. Vom lupta până la capăt pentru obiectiv", a declarat directorul executiv Nurhan Ali.

Constantin Ștefan, care va fi ajutat de secunzii Alexandru Buligan și Eden Hairi, va debuta pe banca tehnică a HCM-ului astăzi, când, de la ora 17.00, elevii săi vor da piept, pe teren propriu, în Liga Națională, cu Dinamo Călărași. Conducerea campioanei a făcut apel la suporteri, să fie prezenți în număr cât mai mare în Sala Sporturilor, pentru a-și susține favoriții.

Jucătorii, urmăriți de imaginea lui Zoran Kurteș

Pe de altă parte, directorul executiv al DJST Constanța, Elena Frîncu, a declarat că jucătorii echipei HCM Constanța sunt încă urmăriți de imaginea fostului tehnician Zoran Kurteș, decedat anul trecut.

"Încă îi urmărește imaginea lui Zoran și îi înțeleg, însă trebuie să scape de amintirea acestui mare antrenor și om. Când intră pe terenul de joc, au impresia că el este încă acolo. Din păcate, în România nu există antrenor cu experiență în Liga Campionilor, însă, la Constanța, handbalul este religie", a spus Frîncu.

Cu salariul tăiat pe luna octombrie

Elena Frîncu a menționat, totodată, că fostul tehnician al echipei HCM Constanța, Ion Crăciun, a dovedit că este un om de caracter atunci când și-a dat demisia.

"Ion Crăciun a dat dovadă de fair-play atunci când și-a dat demisia. El își dorea să obțină rezultate deosebite și în Liga Campionilor, însă, din păcate pentru el, nu a reușit acest lucru. Fără îndoială, este un om de caracter, care a pus mult suflet la această echipă", a afirmat șefa sportului constănțean.

În altă ordine de idei, conducerea HCM-ului a anunțat, ieri, că, urmare a rezultatelor foarte slabe din Liga Campionilor, jucătorilor și antre-norilor le-a fost diminuat salariul pe luna octombrie. Diminuarea este cuprinsă între 20 și 70 la sută, în funcție de aportul fiecăruia la aceste rezultate modeste. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4801 secunde