România - Spania, în Cupa Europeană a Națiunilor la rugby

"Corrida" de primăvară

255
Echipa națională de rugby a României susține, mâine, ultimul meci din actuala ediție a Cupei Europene a Națiunilor. "Stejarii" vor înfrunta Spania, dar, indiferent de rezultat, nu mai pot urca sau coborî de pe locul trei, poziție care le permite accesul în recalificările Cupei Mondiale 2011.

Pentru rugbiștii români, restanța cu Spania nu mai contează decât pentru statistică, impresia artistică și bucuria suporterilor. "Cărțile" sunt deja făcute: Georgia și Rusia merg direct la Cupa Mondială din Noua Zeelandă 2011, iar România accede în recalificări, unde are de promovat cinci examene.
De aceea, "corrida" cu ibericii poate fi socotită o bună ocazie a jucătorilor de a se pregăti și de a exersa scheme în perspectiva campaniei din vară / toamnă. Lotul României a suferit o serie de modificări față de cel care a învins Georgia și Portugalia. Lipsesc Tincu, Manta, Tonița, Paulică Ion, accidentați sau rămași la echipele de club. În schimb, au revenit Rădoi, Mariș, Rațiu, Rus, Lucaci, Botezatu și Rizea, se-lecționerul Serge Lairle convocând și trei jucători de la RCJ Farul Constanța: Daniel Carpo (în pachetul de înaintare), Cătălin Nicolae și Constantin Gheară (în linia de trei-sferturi).
Meciul România - Spania se joacă sâmbătă, de la ora 14.00, în direct la TVR 2, pe stadionul "Arcul de Triumf" din București. Arbitrează John Lacey, din Irlanda.
"Stejarii" sunt mari favoriți, în condițiile în care, în ultimii zece ani, nu au pierdut nicio partidă în fața spaniolilor, câștigând de fiecare dată fără emoții. În palmaresul întâlnirilor directe, din 26 meciuri, ibericii s-au impus o singură dată, în 1992, scor 6-0.
vvv
Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat că este convins că naționala "frunzei de stejar" se va califica la Cupa Mondială 2011. El a precizat că, în meciul cu Portugalia, s-a văzut că toți jucătorii își doresc să meargă la turneul final din Noua Zeelandă.
"Chiar și jucătorii care sunt pe final de carieră au arătat asta. Una este să îți închei cariera la o echipă de club, în străinătate, alta este să îți închei cariera în Noua Zeelandă, la Cupa Mon-dială", a spus Petrache.
Altfel, după victoria cu Portugalia, naționala Ro-mâniei a urcat o poziție în clasamentul mondial IRB, până pe 18, la egalitate de puncte (67,05) cu SUA. Lidera topului este Noua Zeelandă, urmată de Africa de Sud și Australia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 Martie 2010
Stire din Sport : Kendo, onoarea de a mânui sabia
Pagina a fost generata in 1.6472 secunde