CS Cleopatra - Olimpia București 48-10, în Divizia Națională de rugby juniori U19

1129
CS Cleopatra - Olimpia București 48-10, în Divizia Națională de rugby juniori U19 - 31b7dbebefaf552b556cb54e164f94c5.jpg
Echipa de rugby CS Cleopatra a înregistrat cea de-a treia victorie (din tot atâtea posibile) din actuala stagiune a Diviziei Naționale de juniori sub 19 ani. Constănțenii au marcat Olimpiei nu mai puțin de opt eseuri, impunându-se finalmente cu scorul de 48-10.

Sâmbătă, în "Badea Cârțan", rugbiștii Cleopatrei au avut un debut furtunos în întâlnirea cu Olimpia, reușind în primul sfert de oră nu mai puțin de trei eseuri. Bucureștenii s-au apro-piat timid de 22-ul constănțean, având o singură ocazie de a pune puncte pe tabelă, în min. 8, când, la o tentativă de dropgol, balonul a lovit bara.
Gazdele au continuat for-cingul și au încheiat prima repriză în avantaj categoric, 34-3, Olimpia reducând din diferență tot dintr-o lovitură de picior căzută. După pauză, deși au mai redus din turația motoarelor și s-au ținut chiar și de "dantelării", jucătorii Cleopatrei și-au demonstrat superioritatea, scorul final fiind 48-10.
Pentru CS Cleopatra, au marcat Stan (jucătorul me-ciului - patru eseuri, trei transformări), Ariton (două eseuri), Stătulescu (un eseu, o transformare) și Cristea (un eseu).
Grație acestui succes și prin jocul rezultatelor (Baia Mare a pierdut la București, în fața Metrorex-ului, Steaua s-a înclinat la Iași), formația de pe litoral a urcat pe locul întâi în clasament, cu 15 puncte din trei meciuri (adversarele sale au deja patru meciuri).
Antrenorii Marian Udroiu și Marian Nache au început partida cu următorul XV: Cantoneru, Coman, Ariton, Panait, Magazin, Andrei, Vâl-ceanu, Stoica, G. Radu, Stătulescu, Badea, Cristea, Barbu, Dinu și Stan. După pauză, au mai intrat Neacșu, Pantazi, Petrescu, Dănilă, Maftei, Gheorghe și Stratulat.
A arbitrat Claudiu Clapon; judecători de margine - Bog-dan Petreanu și Dragoș Ionescu.
Etapa viitoare (sâmbătă, 17 octombrie), CS Cleopatra va întâlni, în deplasare pe CSS 2 Baia Mare, una dintre con-tracandidatele la titlu.
"Mergem la Baia Mare să luăm cinci puncte. Nu ne temem de nimeni, indiferent de numele adversarei, jucăm numai la victorie", a anunțat Udroiu.
vvv
Victorie importantă și pentru selecționata Stejarii București în primul său meci din Grupa I a Challenge Cup la rugby, ediția 2009 / 2010. Sâmbătă, pe stadionul "Arcul de Triumf" din Capitală, formația an-trenată de Serge Lairle, Eugen Apjock și Cristian Brănescu (tehnicianul Con-structorului-Cleopatra) a învins, cu scorul de 21-9 (11-6), pe Parma (Italia), neluând, însă, bonusul ofensiv, pentru că nu a marcat decât două eseuri.
Dintre rugbiștii de la RCJ Farul Constanța, aripa Cătălin Nicolae a fost rezervă, în timp ce Daniel Carpo (linia a III-a) nu a fost oprit în lot.
În celălalt meci al grupei, Bourgoin (Franța) a trecut de Leeds Carnegie (Anglia), scor 29-19, tot fără bonus, așa că Stejarii ocupă locul întâi în clasament. Românii vor disputa următorul meci pe 18 octombrie, acasă, cu Bourgoin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8476 secunde