Campionatul Naţional de rugby juniori U17

CS Cleopatra porneşte la drum cu o echipă în formare. Obiectiv: calificarea în play-off

987
CS Cleopatra porneşte la drum cu o echipă în formare. Obiectiv: calificarea în play-off - r12-1631793696.jpg

Articole de la același autor

Susţinut, timp de mai bine de două decenii, de fostul mare arbitru internaţional Vasile Chirondojan, Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia îşi continuă activitatea şi după decesul fostului său preşedinte, principalul obiectiv fiind creşterea tinerilor jucători şi direcţionarea acestora către echipe de seniori.

În viitoarea stagiune, care va începe fie pe 25 septembrie, fie pe 2 octombrie, data exactă nefiind încă stabilită, CS Cleopatra va participa numai în Campionatul Naţional de rugby juniori U17. În lot, se regăsesc 35 de jucători, aflaţi - mare parte dintre ei - la început de drum.

„Ne-am reluat pregătirile încă din luna august, antrenamentele desfăşurându-se în principal pe plajă, la Mamaia, dar, odată cu apropierea debutului de campionat, ne-am mutat pe stadionul LPS-ului, din «Badea Cârţan». Echipa este în formare, jucătorii au doar doi ani de rugby, dintre care unul petrecut în pandemie”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele CS Cleopatra, Victor Bezuşcu.

Gruparea din Mamaia are o colaborare foarte bună cu Liceul Tehnologic „Gh. Duca” (director, prof. Elena Gogu), unde funcţionează două clase vocaţionale cu profil rugby, una de a IX-a, cealaltă de a X-a. Iar aproximativ 20 dintre componenţii lotului sunt cazaţi la căminul acestui liceu.

„Sunt începători şi vrem să îi integrăm cât mai bine. Întotdeauna, clubul nostru a pus preţ şi pe educaţie, nu numai pe sport, este o tradiţie care va merge înainte”, a mai spus preşedintele Victor Bezuşcu.

Colectivul tehnic care se va ocupa de pregătirea echipei este alcătuit din antrenorii Onal Agiacai şi Radu Nicolae Mocanu, sprijiniţi de fostul internaţional Romeo Bezuşcu, în calitate de scouter. Acesta va „răscoli” în lung şi-n lat judeţul, un proiect destinat următorilor ani fiind acela de a forma o echipă numai din jucători constănţeni.

În ceea ce priveşte obiectivul pentru actualul campionat, acesta este unul corespunzător nivelului echipei, bătălia pentru medalii fiind amânată pentru anul viitor.

„Având în vedere situaţia financiară deloc grozavă a cluburilor, federaţia a decis ca Naţionalele juniorilor U17 să se desfăşoare pe două grupe regionale, fiecare a câte cinci/şase echipe. Ocupantele primelor trei poziţii se vor califica în play-off, iar echipele clasate pe ultimele trei locuri vor merge în play-out.

Analizând în mod realist capacitatea echipei, noi ne-am propus să accedem în play-off, deci o clasare în primele şase poziţii, urmând ca, de la anul, să avem obiective mai ambiţioase şi să reintrăm în lupta pentru medalii.

Dar cel mai important obiectiv, dincolo de cupe, diplome şi medalii, îl reprezintă activitatea de creştere a tinerilor jucători. Clubul nostru a fost o adevărată pepinieră pentru loturile naţionale şi pentru echipele din Superligă şi trebuie să continuăm pe această linie. Ne propunem să lansăm cât mai mulţi jucători în rugby-ul de performanţă, mai întâi către Tomitanii Constanţa, CS Năvodari, apoi către alte echipe din România şi din străinătate”, a mai spus preşedintele Victor Bezuşcu.

În prima fază a Campionatului Naţional, CS Cleopatra Mamaia se va duela cu Şoimii Bucureşti, Victoria Cumpăna, CSM Bucureşti şi Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu” Bucureşti.

Foto: Cuget Liber

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4278 secunde