CS Congaz susține performanța în șah

478
Încă de la înființare, în urmă cu cinci ani, obiectivul inițial al Clubului Sportiv Congaz Constanța, acela de a oferi o alternativă educativă copiilor pasionați de șah, a fost cu mult depășit.

S-a început cu o grupă de copii de 6-7 ani, pregătiți la Palatul Copiilor, și, chiar în anul următor, rezultatele au început să apară prin medaliile obținute la Campionatul Național de Șah pentru copii și juniori de către frații Riza și Arzu Salim.

Colaborarea dintre CS Congaz și Palatul Copiilor a continuat și în anii următori, rezultatele micilor șahiști fiind din ce în ce mai bune, atât în plan național, dar și internațional. Astfel, Riza Salim a obținut, doi ani la rând, medalia de argint la Campionatul UE de la Mureck (Austria), iar medaliile de la campionatele naționale s-au înmulțit, datorită rezultatelor obținute și de alți tineri jucători. La Campionatul Național de anul acesta, de la Căciulata (10-21 aprilie), Arzu Salim (F12) și Andreea Panainte (F10) au devenit cam-pioane naționale la blitz, iar Riza Salim (B12 - șah rapid), Vlad Rădulescu (B14 - dezlegări) și Andreea Panainte (F10 - șah rapid) au obținut medalii de argint. De asemenea, echipa de băieți a CS Congaz a obținut, în fiecare din ultimii ani, medalii la Campionatul Național pe echipe de juniori.

"Vacanța de vară a elevilor co-incide cu startul unor competiții im-portante pentru ei: Trofeul Litoralului (23 iunie - 1 iulie), Campionatul Național pe echipe (24-30 iulie) și Campionatul European de la Albena (Bulgaria, 10-21 septembrie). Șahul îi ajută pe acești copii să obțină rezultate foarte bune și pe plan școlar; astfel, Riza Salim, la mate-matică, și Andrei Graur, la fizică, au fost premiați la faza națională a Olimpiadei. Cu o echipă omogenă, serioasă, care iese oarecum din tiparele timpului nostru, obiectivul la Campionatul Național pe echipe nu poate fi decât aurul", declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Stire din Sport : "Ne axăm pe fotbalul de masă"
Marţi, 16 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Ghinion teribil pe final
Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Cine oprește asaltul "noului val"?
Pagina a fost generata in 0.7637 secunde