CS Farul, vicecampioană națională în rândul echipelor de scrimă juniori

335
CS Farul, vicecampioană națională în rândul echipelor de scrimă juniori - scrima-1348688223.jpg
Zilele trecute, echipa masculină de scrimă juniori a CS Farul Constanța, având în componență pe Ciucuraș Bogdan, Dimitri Nistor, Cătălin Monea și Radu Chiperi, a disputat finala Campionatului Național cu formația asemănătoare a LPS Craiova I, luptă care, în cele din urmă, a pierdut-o, campionii fiind mult mai experimentați.


Astfel, constănțenii au devenit vice-campioni naționali la scrimă - spadă masculin, rezultat care, în opinia antrenoarei Mihaela Ion, reflectă adevărata valoare a elevilor ei. 
"Sunt foarte mulțumită de argintul obținut. Nu aveam cum să-i batem pe cei de pe primul loc. În acea echipă sunt membri ai Centrului Olimpic. Toți patru se duc la europenele de juniori, și nu aveam cum să-i batem, doar printr-o minune!", ne-a spus Mihaela Ion. 


Juniorat finalizat
Pe plan competițional, echipa de pe litoral nu va mai avea același succes și anul viitor, astfel că, în lotul juniorilor, nu se vor mai regăsi doi dintre cei mai buni sportivi ai echipei: Ciucuraș și Monea, care au împlinit 20 de ani și vor avansa la seniori.


Scrima, un sport renăscut
Dacă la alte sporturi nu o ducem și nici nu o vom duce prea bine, iată că viitorul scrimerilor constănțeni sună bine. CS Farul are o pepinieră destul de amplă, și, cu siguranță, peste câțiva ani, formația constănțeană va avea un cuvânt de
spus în competițiile interne și externe.
"Aproape zilnic sunt sunată de cineva care dorește să vină la scrimă. Ne-au ajutat foarte mult Jocurile Olimpice de la Londra, chiar și Campionatul Mondial, din anii trecuți, când fetele noastre au luat aur la spadă. De jumătate
de an, o grămadă de copii vin la club. Avem, la CS Farul, atât eu cât și domnul Horia Gheorghe, câte 35 de copii. Toți au venit din primăvară. I-am împărțit pe grupe, și venim în fiecare zi la antrenamente", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenoarea Mihaela Ion.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.359 secunde