Divizia A la handbal masculin, Seria B

CS Medgidia, patru meciuri de foc în patru zile, la turneul de la Buzău

191
CS Medgidia, patru meciuri de foc în patru zile, la turneul de la Buzău - csmedgidia2-1616437927.jpg

Articole de la același autor

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău a găzduit, timp de patru zile, partidele celui de-al doilea turneu al returului Divizia A la handbal masculin, Seria B, iar echipa CS Medgidia a avut, zi după zi, meciuri de foc, cu Dinamo București II, CSM Alexandria, CSM București II și CS Universitatea Craiova.

Formaţia antrenată de Adrian Georgescu și Ionuț Deli-Iorga a debutat cu mult curaj, învingând, cu scorul de 38-26, pe CS Dinamo București II. Constănţenii au fost la înălțime pe toată durata partidei, intrând la pauză cu un avantaj de şase goluri, 18-12.

A urmat duelul cu rivala CSM Alexandria, în care CS Medgidia a făcut o primă repriză foarte bună, a condus la pauză cu 11-9, însă nu a gestionat eficient finalul de meci şi a scăpat printre degete victoria. CSM Alexandria a profitat de greșelile din apărarea constănţeană şi s-a impus finalmente cu scorul de 27-25.

Ziua a treia a turneului a adus pentru „pantere” un nou duel tare, cu CSM Bucureşti II, terminat la egalitate, scor 24-24, la capătul unui meci în care ambele echipe au tras cu dinţii pentru fiecare punct. La pauză, bucureştenii aveau un avans fragil, de doar un singur gol, 13-12, dar în repriza a doua constănţenii au preluat iniţiativa, fără a putea însă să se desprindă decisiv pe tabelă. S-a mers cap la cap până la fluierul final, iar Medgidia şi-a adjudecat un punct valoros în clasament.

În fine, în ultima zi a turneului de la Buzău, CS Medgidia a fost învinsă, fără drept de apel, de CS Universitatea Craiova. Probabil că oboseala şi-a spus cuvântul, Medgidia n-a mai prins o zi bună, fiind condusă permanent pe tabelă. La cabine, oltenii au intrat cu avantaj de trei goluri, 15-12, iar în partea a doua a jocului, s-au distanţat confortabil, până la victoria finală, 33-26.

În urma acestui parcurs, CS Medgidia ocupă în prezent locul trei în clasamentul Seriei B.

XXX

HC Dobrogea Sud II a învins, cu scorul de 35-33, cu CNOPJ București, la Buzău, în etapa a XIV-a, ultima din returul Diviziei A - Seria B. A fost și ultimul meci disputat de „delfini” în sezonul 2020/2021 al ligii secunde.

Echipa constănţeană a încheiat seria pe locul şase, cu cinci victorii și nouă înfrângeri. Dincolo de rezultate, obiectivul a fost atins: acela de a le da șansa jucătorilor proveniți de la academia de copii și juniori a clubului să aibă cât mai multe meciuri „în picioare” într-o competiție de seniori și să crească, astfel, în valoare.

Antrenorii George Buricea și Enis Murtaza, precum și directorul tehnic al academiei, Aihan Omer, au avut o misiune dificilă în acest sezon, care a pornit la drum abia în noiembrie, dar cele 14 meciuri oficiale le-au dat posibilitatea să-i vadă la lucru pe puștii care pot face pasul la echipa mare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4801 secunde