Liga Naţională de Rugby, prima etapă din play-out

CS Năvodari s-a impus în deplasarea de la Iaşi. Poli, punct bonus defensiv

318
CS Năvodari s-a impus în deplasarea de la Iaşi. Poli, punct bonus defensiv - 1-1661154198.jpg

Articole de la același autor

Prima etapă a play-out-ului Ligii Naţionale de Rugby a programat câteva dueluri interesante. CS Năvodari a câştigat la Iaşi, derby-ul Bucovinei s-a încheiat la egalitate, în timp ce gazdele şi-a tras partea leului şi au reuşit trei victorii.

CS Năvodari este singura echipă oaspete care şi-a trecut în cont victoria în runda de deschidere a play-out-ului, reuşind să se impună, cu scorul de 21-17, pe terenul celor de la CS Poli Iaşi.

Moldovenii au avut un început bun de meci, iar în minutul 16, conduceau cu 7-0, după un eseu transformat. Jucătorii Năvodariului au depăşit însă rapid momentul, au construit fază după fază, punând presiune pe apărarea adversă, determinând-o să greşească. Astfel, formaţia de pe litoral a punctat mai întâi din două lovituri de pedeapsă şi a redus din diferenţă, 6-7, pentru ca, în ultimele minute ale primei reprize, să preia conducerea, în urma unui eseu, 11-7.

În partea a doua, gazdele au beneficiat de o penalitate şi nu au ratat şansa de a se apropia periculos, 11-10. Au urmat minute bune de joc pentru ambele echipe fără a pune însă puncte pe tabelă. Mai experimentaţi, constănţenii au gestionat mai bine momentele cheie ale întâlnirii şi au reuşit să se desprindă la 21-10, după o penalitate şi un eseu transformat. Poli nu a renunţat la luptă, iar în minutul 68 a izbutit o nouă încercare, transformată.

21-17 avea să rămână scorul final, victorie importantă pentru CS Năvodari şi punct bonus defensiv pentru Poli Iaşi. A fost, practic, o reeditare a victoriei de pe 30 aprilie, când, tot la Iaşi, formaţia dobrogeană a dispus de Poli, după un meci echilibrat, cu 20-17.

Pentru CS Năvodari (antrenori Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase), au marcat Codrin Bercu, Albert Ştiopei (câte un eseu) şi Antonio Savu (trei lovituri de pedeapsă şi o transformare).

O evoluţie bună au avut rugbiştii transferaţi în această vară, ambii titulari, Antonio Savu, de la Dinamo, şi constănţeanul Mario Arvinte, venit de la Steaua, dar jucătorul meciului a fost desemnat experimentatul Onal Agiacai.

Iată şi rezultatele înregistrate în celelalte partide ale rundei: RC Griviţa UNEFS - CS Alba Iulia 80-3, Universitatea Cluj-Napoca - CSM Galaţi 54-8, Ştiinţa Petroşani - RC Bârlad 22-19, RC Gura Humorului - CSM Suceava 20-20.

Etapa viitoare, duminică, 28 august, de la ora 11, pe stadionul „Flacăra”, CS Năvodari va întâlni pe RC Gura Humorului.

XXX

În runda a doua a play-off-ului Ligii Naţionale de Rugby, s-au înregistrat următoarele rezultate: SCM USV Timişoara - CSA Steaua Bucureşti 14-32, CS Dinamo Bucureşti - CSM Ştiinţa Baia Mare 23-17.

În clasament, Steaua conduce cu şase puncte, urmată de CSM Ştiinţa Baia Mare şi Dinamo, cu câte cinci puncte, în timp ce SCM USV Timişoara are patru puncte.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Năvodari

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.371 secunde