CSS Mangalia, campioana României pe cluburi, la Naţionalele de lupte pe plajă

263
CSS Mangalia, campioana României pe cluburi, la Naţionalele de lupte pe plajă - css-1630824070.jpg

Articole de la același autor

Pe nisipul din dreptul Obeliscului din staţiunea Costineşti, s-au desfăşurat întrecerile turneului final al Campionatului Naţional individual de lupte pe plajă. La startul competiţiei, s-au aliniat peste 350 de sportivi legitimaţi la cluburi din întreaga ţară, la categoriile cadeţi, juniori şi seniori, stilurile lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine.

Pe plaja de la Obelisc, luptătorii de la CSS Mangalia şi-au respectat statutul de specialişti ai acestui gen de întreceri, astfel încât gruparea din sudul litoralului, sub comanda antrenorului Marian Oancea, şi-a menţinut titlul de campioană naţională pe cluburi.

Iată şi rezultatele obţinute de sportivii de la CSS Mangalia: Constantin Manea - locul trei, categ. 80 kg, seniori şi locul trei, categ. 80 kg, juniori; Marian Sandu - locul trei, categ. 70 kg, juniori şi locul întâi, categ. 60 kg, cadeţi; Denis Chirică - locul întâi, categ. 80 kg, cadeţi;

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa a trimis în competiţie o delegaţie alcătuită din cinci luptători, doi dintre aceştia cucerind medalii (argint, respectiv bronz). La feminin, categ. +70 kg, juniori, Amalia Rătunzeanu s-a clasat pe locul doi, iar la seniori, Sandu Botnari a terminat pe poziţia a treia, în limitele categoriei 90 kg. Onorabilă şi clasarea lui Constantin Păun - locul cinci la categ. +90 kg, juniori.

Sportivii de la LPS sunt pregătiţi de antrenorii Ioan Giuglea şi Valentin Dobrin.

Foarte bune evoluţiile şi luptătoarelor de la Clubul Sportiv Poseidon Limanu-2 Mai (antrenori Alina Ivan şi Cornel Trucmel), care, după performanţele de la Campionatele Europene şi Mondiale de cadeţi, au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi la Naţionalele de la Costineşti. Alexandra Voiculescu şi Delia Voiculescu au ocupat primul loc la categoriile 40 kg, respectiv 50 kg, astfel că, în clasamentul pe cluburi, la feminin-cadete, CS Poseidon Limanu-2 Mai a terminat pe prima poziţie.

XXX

Federaţia Română de Lupte, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa, organizează cea mai aşteptată competiţie internaţională de lupte pe plajă: Beach Wrestling World Championships 2021, ce va avea loc la Constanţa, în perioada 23-27 septembrie.

Astfel, la startul Mondialelor de pe plaja Modern, se vor alinia peste 600 de luptători şi oficiali din toată lumea.

„Intrarea va fi liberă pentru toţi cei care vor dori să încurajeze componenţii loturilor naţionale ale României, în cursa lor pentru medalii şi să se bucure de un spectacol garantat. Pentru că nu vor fi doar lupte, ci şi o mulţime de evenimente cultural-artistice, prin care se doreşte evidenţierea valorilor dobrogene şi naţionale”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Lupte.

Luptele pe plajă au cunoscut o ascensiune rapidă pe plan mondial, astfel încât această disciplină va deveni olimpică, începând cu ediţia JO din 2028.

Foto: Facebook / Oancea Marian George

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5168 secunde