Cu cât a crescut bugetul lui Juventus, după venirea lui Cristiano Ronaldo!

1015
Cu cât a crescut bugetul lui Juventus, după venirea lui Cristiano Ronaldo! - c2g9ythmn2m0zwmyyzjhytbindg1zjew-1569497044.jpg

Articole recomandate

Cristiano Ronaldo (34 de ani) a fost cumpărat de Juventus în luna iulie a anului trecut, pentru mai bine de 100 de milioane de euro, dar investiția s-a dovedit în scurt timp una benefică pe mai multe planuri pentru clubul torinez, nu doar pe cel sportiv.

Conform Gazzetta, Juventus a înregistrat un venit din capital de aproape 495 de milioane de euro, în 2018/2019, primul sezon al lui Ronaldo în tricoul "bianconeri". Cifra reprezintă o creștere de 85 de milioane de euro față de ediția 2017/2018, în care Ronaldo nu a fost jucătorul torinezilor.

Juventus va avea un buget pentru dezvoltarea clubului de 300 de milioane de euro pentru sezonul 2019/2020. "Bătrâna doamnă" mai poate face o achiziție de top în vara anului viitor, asemănătoare cu cea a portughezului, conform unui analist al băncii IMI, scrie digisport.ro

"Creșterea capitalului îi conferă lui Juventus o flexibilitate economică atât de mare încât poate face investiții la fel ca cea a lui Ronaldo", a spus acesta.


Numai în prima zi după ce tricourile cu Cristiano Ronaldo au fost puse în vânzare, Juventus a încasat mai bine de 50 de milioane de euro. Mai mult decât atât, clubul a căpătat un val uriaș de noi fani și de publicitate, grație notorietății superstarului portughez.

Un exemplu relevant pentru influența pe care Ronaldo a avut-o la Juventus este numărul de followeri pe care clubul l-a căpătat pe Instagram, cea mai populară rețea de socializare. Astfel, dacă pe 9 iulie 2018, înainte de anunțul oficial al transferului, pagina lui Juventus avea 10 milioane de urmăritori, acesta s-a triplat. La mai bine de un an de la mutarea senzațională, pagina torinezilor are nu mai puțin de 31 de milioane de followeri.

Odată cu atingerea acestui prag, Juventus a devenit al treilea cel mai popular club de fotbal din lume, cel puțin pe Instagram. Aceasta este depășită doar de cele două gigante ale Spaniei, Barcelona și Real Madrid, mai scrie digisport.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0285 secunde