Cupa Farul la kaiac-canoe, în memoria antrenorului Ștefan Aftenie

447

Articole de la același autor

Sâmbătă, foști și actuali kaiaciști se întâlnesc la baza nautică a Clubului Sportiv Farul, pentru a-l comemora pe regretatul antrenor emerit Ștefan Aftenie, prin participarea la Cupa Farul - Memorialul "Ștefan Aftenie".

Festivitatea de deschidere va începe la ora 8.30, iar la ora 9.30, se va da startul curselor pe apă. Competiția se adresează categoriilor de juniori 1, 2, 3, tineret și masters. Sunt așteptați aproximativ 70 de sportivi, de la cinci cluburi. Aceștia vor concura la simplu și dublu, la proba de 200 m.

Antrenorul emerit Ștefan Aftenie a trecut în neființă în vara anului 2013, la vârsta de 65 de ani. Cunoscuții au doar vorbe de laudă la adresa lui.

"A fost un antrenor foarte valoros, cu performanțe extraordinare la nivel european și mondial. A reușit să obțină podium olimpic, european, mondial. A fost un adevărat șlefuitor de talente. Regretăm dispariția sa și organizăm această competiție în memoria sa", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ilie Floroiu, directorul executiv al CS Farul.

Tehnicianul și-a dedicat o viață întreagă sportului nautic. Împreună cu soția sa, Maria, a adus Constanței nenumărate medalii și titluri. Printre sportivii cărora le-a pus vâsla în mână s-a numărat și propriul fiu, Gabriel Aftenie, care a ales să calce pe urmele tatălui său și, în prezent, este antrenor al secției de kaiac-canoe a CS Farul.

"Ne dorim ca această competiție să devină tradițională în orașul nostru. În primul rând, este un moment în care îl putem comemora cu toții, foști și actuali sportivi. Deși la prima ediție nu am putut ieși pe apă, din cauza vremii, sperăm ca de data aceasta să avem noroc. În al doilea rând, este o ocazie pentru sportivi de a se verifica înainte de Campionatul Național, care va avea loc pe 20 august, la Pitești", a declarat antrenorul constănțean.

La competiție, sunt așteptați foști mari sportivi și prieteni ai tehnicianului, printre care Ion Draica, Elena Frîncu, Elena Catană, Romică Haralambie, Mariana Limbău, dar și reprezentanții Direcției Județene de Sport și Tineret Constanța și ai Federației Române de Kaiac Canoe.

Pentru participanți, sunt pregătite diplome, medalii și cupe, dar și premii speciale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4728 secunde