Cupa Mondială la tenis de masă pe echipe din Dubai. Eliza Samara și compania s-au izbit de "zidul" chinezesc

165
Cupa Mondială la tenis de masă pe echipe din Dubai. Eliza Samara și compania s-au izbit de

Articole de la același autor

Naționala feminină de tenis de masă a României a fost eliminată de la Cupa Mondială pe echipe din Dubai în faza sferturilor de finală. Vineri, tricolorele s-au impus în fața Canadei, dar au fost apoi spulberate de campioana mondială, China. 


După înfrângerea dramatică de joi, 2-3 cu Japonia, naționala de tenis de masă a României a început în forță ziua a doua a competiției din Dubai. Vineri dimineață, formația antre- nată de constănțeanul Viorel Filimon a câștigat fără mari probleme, scor 3-1, partida în care adversară i-a fost Canada. Bernadette Szocs a pierdut din nou cu 0-3 în fața lui Mo Zhang (chinezoaică naturalizată), apoi lucru-rile au intrat în normal, România bifând trei victorii consecutive: Eliza Samara - Anqi Luo 3-0, Camelia Poștoacă / Bernadette Szocs - Jiabao Liu / Anqi Luo 3-0 și Camelia Poștoacă - Mo Zhang 3-0. 


Astfel, româncele au terminat pe locul doi în Grupa B și s-au calificat în sferturile de finală, în care au trebuit să înfrunte, după-amiază, multipla campioană mondială China. 


Din păcate, duelul cu asiaticele nu a avut istoric, în cele trei me-ciuri România adjudecându-și doar un singur set. Adina Diaconu a cedat în fața lui Shiwen Liu, 1-3, și nici constănțeanca Eliza Samara (CS Farul) n-a reușit surpriza în fața lui Meng Chen, a noua jucătoare a lumii câștigând cu 3-0. China a făcut punctul de-cisiv în întâlnirea de dublu, Ning Ding și Shiwen Liu "bombardând" cuplul tricolor Adina Diaconu / Camelia Poștoacă, scor 3-0. 


Așadar, fetele lui Viorel Filimon părăsesc turneul, având însă satisfacția de a-și fi îndeplinit obiectivul, calificarea în sferturi. Competiția din Dubai continuă, în week-end, cu semifinalele China - Hong Kong și Germania - Japonia și mai apoi cu finalele. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4678 secunde