Decizie șoc luată de Mircea Lucescu. "Nu sunt un laș!"

260
Decizie șoc luată de Mircea Lucescu.

Articole de la același autor

După ce Mircea Lucescu a fost anunțat oficial săptămâna trecută ca antrenor la Dinamo Kiev, se pare că acesta nu va mai antrena până la urmă în capitala Ucrainei. 


Se pare că vehemența cu care a fost întâmpinat Lucescu de către fanii și unele legende ale clubului Dinampo Kiev l-au determinat pe tehnicianul român să ia această decizie radicală.


Imediat după ce numirea lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev a fost anunțată oficial, fanii echipei și-au manifestat indignarea față de această mutare. 


Trecutul lui "Il Luce" la Șahtior Donetsk i-a făcut pe aceștia să considere o insultă numirea lui pe banca lui Dinamo.
Mai mult, unele legende ale clubului din capitala Ucrainei au declarat că sunt total în dezacord cu această numire, ținând cont de "războaiele" pe care antrenorul român le-a purtat cu echipa din Kiev în cei 12 ani petrecuți pe banca Șahtior-ului.
Chiar și așa, această demisie imediată este cel puțin la fel de surprinzătoare ca și numirea de săptămâna trecută. 
Lucescu urma să fie prezentat oficial la Kiev în zilele următoare, iar astăzi a vorbit și pentru o publicație locală despre planurile pe care le avea la noua sa echipă.


"Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev. Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.


N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective. Nu pot să accept ca proprii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul. Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.


Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.


Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta.", au fost cuvintele lui Mircea Lucescu pentru Gsp.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3565 secunde