Campionatele Europene de canotaj

Diana Bursuc și echipajul "regină" 8+1 al României, în finală

2587
Echipajul de 8+1 al României, având-le în componență pe constănțencele Diana Bursuc, de la CS Farul (antrenor, Dumitru Răducanu), și Cristina Ilie (ex-CSU Știința, transferată la Dinamo), a câștigat, vineri, cu timpul de șase minute și două secunde, prima serie preliminară și s-a calificat, astfel, în finala Campionatului European de canotaj, competiție care se desfășoară, în aceste zile, la Brest (Belarus).
Alături de cele două canotoare constănțene, au mai vâslit Roxana Cogianu, Ionelia Neacșu, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Camelia Lupașcu și Eniko Barabas, cârmaci fiind Teodora Stoica. Finala va avea loc duminică, 20 septembrie.
Tot în ultimul act, au mai acces, vineri, alte două ambarcațiuni românești, în probele feminine de dublu rame (Camelia Lupașcu / Nicoleta Albu, locul întâi în seria a doua), respectiv 4 vâsle (Anca Luchian / Irina Dorneanu / Andreea Boghian / Cristina Grigoraș, locul trei într-o cursă preliminară cu cinci echipaje).
Dacă fetele au avut succes, în schimb, băieții trec prin mari emoții în lupta pentru finale. Echipajul de 8+1, la bordul căruia s-a aflat și Petre Codău, de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța (antrenor, Valentin Sarchizian), a ocupat locul cinci în serie și va trage din nou în recalificări. Soartă similară și pentru echipajul de 4 rame, care a terminat doar pe locul trei cursa din serii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8726 secunde