La Snagov, Cupa României la șah pe echipe

Concurs Doi dintre "regii" Sissei, făcuți mat!

724
Doi dintre

Articole de la același autor

La Sala Sporturilor din Snagov, s-a desfășurat cea mai populară întrecere de șah
din țara noastră: Cupa României pe echipe, masculin și feminin, iar CS Sissa Constanța a obținut o poziție în Top 10.

Ediția de anul acesta a Cupei României s-a jucat în sistem elvețian, pe durata a nouă runde, echipele fiind formate din patru jucători + două rezerve. Cu un total de 11 puncte, Sissa Constanța a ocupat în final locul opt din 33 de echipe sosite din toată țara.
"Ținând cont de faptul că, anul trecut, am terminat pe locul 15, această clasare poate fi considerată satisfăcătoare. În bună dispoziție de joc, Marian Zaim a totalizat șapte puncte din nouă partide, printre victi-mele sale numărându-se marele maestru internațional Marius Manolache, de la Medicina Timișoara. A dezamăgit, însă, maestrul Dragoș Ciornei, vicecampionul Constanței, ieșit complet din formă, care nu s-a regăsit pe toată durata turneului. De asemenea, tânărul Claudiu Constantin (ELO 2000) a fost preocupat de orice altceva, numai de șah nu! El nu va mai fi inclus în lot la următoarele competiții. După un început ezitant, datorat unei întreruperi mai îndelungate, proaspătul senior Tiberiu Stanciu (ELO 2150) a revenit spectaculos, terminând turneul cu trei victorii consecutive", a decla-rat, pentru "Cuget Liber", pre-ședintele CS Sissa, Antonio Rușa.
Dintre formațiile dobrogene, cel mai bine s-au descurcat băieții de la CS Victoria Techir-ghiol, care au încheiat între-cerile Cupei pe poziția secundă, cu 14 puncte. La competiție a participat și echipa Palatului Copiilor, care s-a luptat de la egal la egal cu seniorii, totalizând șapte puncte. Trofeul a reve-
nit celor de la Dinamo București (15 p).
Iată și rezultatele ultimei runde, secțiunea masculină: Medicina Timișoara - Victoria Techirghiol 1,5-2,5, CSU Ploiești - Dinamo București 0,5-3,5, CSU Brașov - Apanova București 0-4, Poli Iași - Siciliana Bucu-rești 1-3, TM București - Sissa Constanța 1-3.
La feminin, configurația po-diumului a fost următoa-
rea: 1. Politehnica Iași (14 p), 2. Apanova București (10 p), 3. CSU Brașov (10 p).
v v v
În luna septembrie, campionul mondial en-titre, indianul Anand, va susține un simultan la Bu-curești. El va fi asistat din tribună de soția sa, Aruna, de asemenea jucătoare de șah, dar de nivel mai mo-dest. Marele maestru din India își va pune titlul în joc, anul viitor, oponent fiindu-i bulgarul Veselin To-palov.
v v v
La Campionatele Europene pentru echipe de juniori, programate între 15 și 23 iulie, la Pardubice (Cehia), România va fi prezentă cu două formații: fete: Mihaela Foișor, Ramona Uță, Mădălina Anușca (antre-nor, Gergely Szabo); băieți: Ioan-Cristian Chirilă, Teodor Anton, Adrian Petrișor, Ale-xandru Dragomirescu, Robert Hajbok (antrenor, Vlad Jianu). Conducătorul delegației este antrenorul emerit Sergiu Grun-berg.
Anul trecut, la Szeged, echipa de băieți a cucerit medaliile de bronz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 Mai 2009
Stire din Sport : Finala de la retrogradare
Pagina a fost generata in 2.9849 secunde