Doliu în sportul românesc. A murit maestra internaţională Eleonora Mihai!

157
Doliu în sportul românesc. A murit maestra internaţională Eleonora Mihai! - sah2-1601982733.jpg

Articole de la același autor



Sportul românesc este îndoliat, după ce maestra sportului Eleonora Antonia Mihai, reprezentantă de frunte a șahului bănățean, a încetat fulgerător din viaţă, informează Federaţia Română de Şah. 


Născută în Timișoara, la 20 ianuarie 1948, a activat în industria textilă și apoi ca laborantă la Universitatea de Medicină și Farmacie din orașul natal. S-a dedicat sportului minții începând din anul 1972, după căsătoria cu antrenorul Partenie Mihai. 
În anul 2014, Eleonora Mihai a primit titlul de maestră internațională la șah prin corespondență, încununare a unei activități intense și consecvente în acest domeniu. 


Alături de soțul său, a înființat, în anul 2000, clubul Mediator Giarmata Vii, în care a pregătit numeroase generații de juniori, cu performanțe remarcabile, precum titlurile naționale obținute de Karina Monica Lucian-Hoffmann, acum un deceniu. 
Sub egida clubului, a editat revista anuală „Visul unui pion”, al cărei titlu trimite simbolic spre modestia care a caracterizat-o pe Eleonora Mihai întreaga viață. O existență desfășurată sub semnul blândeții și al credinței, două valori care, prin pierderea unor astfel de oameni, devin tot mai rare în lumea prezentului. 


Dumnezeu să o odihnească în pace! 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7245 secunde