Doliu în voleiul românesc. A murit Virgil Dumitrescu, fost jucător al Farului Constanţa

467
Doliu în voleiul românesc. A murit Virgil Dumitrescu, fost jucător al Farului Constanţa - 1-1659358657.jpg

Articole de la același autor

Este doliu în voleiul românesc, după ce fostul antrenor al naţionalei masculine a României Virgil Dumitrescu a încetat din viaţă, luni, 1 august, la vârsta de 82 de ani, informează Federaţia Română de Volei.

Născut la 1 februarie 1940, la Constanța, Virgil „Gilă” Dumitrescu a fost un adevărat polisportiv. În tinerețe a practicat, în paralel cu voleiul, boxul și polo pe apă, acolo unde a evoluat pe postul de portar. A fost cucerit însă definitiv de volei, sport căruia i-a închinat, apoi, toată viața.

A evoluat la Farul Constanța, Progresul București și Dinamo București, iar după terminarea carierei de jucător a trecut pe banca antrenorilor, acolo unde a fost fidel unui singur club, Steaua, cu care a cucerit mai multe titluri de campion național și cu care a disputat o finală de Cupa Cupelor în ediția 1985/1986, pierdută în fața celebrei echipe italiene Panini Modena.

A fost apoi, mulți ani, antrenor al lotului național masculin, cu care a participat, în calitate de secund sau de principal, la Campionate Mondiale și Europene.

În anii 2000, timp de peste un deceniu, a fost antrenor federal la Federația Română de Volei și a oficiat și ca observator al FRV.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Volei 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4336 secunde