Dr. Dragoș Ciornei, campion în turneul de șah "Rocada Mare"

652
Eleganta sală de conferințe a Hotelului Perla din Mamaia a fost gazda turneului de șah blitz "Rocada Mare", competiție în care s-a înregistrat un nou record pentru șahul constănțean, nu mai puțin de 60 de jucători fiind înscriși pe lista de concurs.

"De la eveniment, nu au lipsit nici cei mai titrați șahiști ai județului, Eduard Văleanu și George Grigore, ambii de la CS Victoria Techirghiol. La rândul său, George Mălureanu, participant recent la Campionatul Mondial de juniori din Vietnam, a reușit să ajungă la concurs, dar oboseala turneului precedent și a drumului și-au pus amprenta asupra evoluției sale", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa Constanța, Antonio Rușa.
După nouă runde în sistem elvețian, s-a impus detașat, oarecum surprinzător, dr. Dragoș Ciornei, de la CS Sissa. În clasament, l-au urmat, în ordine, E. Văleanu, G. Grigore și Francisc Nemeth.
"Am participat la multe turnee în Germania, unde am fost stabilit, și pot spune că la puține am avut parte de astfel de condiții. Felicit organizatorii și mă bucur mult pentru acest rezultat la care, sincer, nu mă așteptam", a declarat dr. Ciornei.
Arbitrii solicitați să împartă dreptatea - Claudiu Iordache (Constanța) și Andrei Furcă (Mangalia) - s-au achitat ireproșabil de sarcini.
Următoarea competiție, Cupa Unirii, se va desfășura, pe 1 decembrie, la Complexul Cleopatra din Mamaia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1748 secunde