Drumul către Europenele de baschet 3x3 trece prin Constanța

302

Articole recomandate

România luptă la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3x3! Super-eveniment în aer liber cu dunk-uri acrobatice, momente de dans și concursuri pentru spectatori. 


Pentru al doilea an consecutiv, Constanța va găzdui unul dintre cele trei turnee de calificare pentru FIBA 3x3 Europe Cup, Campionatele Europene de baschet 3x3, eveniment la care vor lua parte ambele naționale ale României. 
Turneul are loc, pe 29 și 30 iunie, în Piațeta Perla din Mamaia, iar accesul publicului este gratuit. 


În anul în care se decid o parte dintre echipele calificate la Jocurile Olimpice, miza pentru fiecare competiție majoră din calendarul FIBA este una foarte mare, iar evenimentul finanțat de Primăria Municipiului Constanța oferă șansa echipelor românești să evolueze în fața propriilor suporteri. 


11 echipe naționale la masculin și 9 echipe naționale la feminin vor căuta să obțină biletele care duc la FIBA 3x3 Europe Cup, ce va avea loc la Debrecen, Ungaria, între 30 august și 1 septembrie, iar dintre ele, doar două echipe masculine și două feminine vor merge mai departe. 


Acrobații sloveni, în premieră la Constanța 
Trupa de slam-dunk acrobatic Dunking Devils din Slovenia va fi prezentă în premieră la Constanța și este pregătită să electrizeze publicul cu reușite aflate la limita dintre posibil și imposibil. Dunking Devils au o experiență de peste 1.800 de spectacole în 47 de țări, pe cinci continente. Acrobații sloveni au animat pauzele dintre meciuri în cele mai tari competiții de baschet din lume - NBA, Euroligă sau Campionate Europene. 
Trupa de majorete Dracula’s Girls va fi prezentă la Mamaia pentru momente de dans incendiare în pauzele dintre meciuri. Fetele din Târgoviște au în palmares mai multe medalii la concursurile internaționale de majorete și au participat de asemenea la finala circuitului mondial de baschet 3x3, la Abu Dhabi în 2016. 


Surprize pentru spectatori 
Spectatorii sunt așteptați să susțină naționalele de baschet 3x3 ale României și vor avea parte la rândul lor de acțiune pe terenul de joc în cadrul concursurilor susținute de către partenerii competiției. Superbet pune la bătaie un premiu în bani de 250 de lei în fiecare zi a competiției la concursul Lucky Shot pentru fanii cu cea mai mare precizie la aruncări. 
Cele 12 delegații ale țărilor participante vor fi de asemenea implicate în activități de CSR de-a lungul prezenței lor la Constanța, urmând să fie organizate vizite la centre de plasament, unde vor avea loc scurte demonstrații de baschet dedicate copiilor. 
FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier este un eveniment organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5149 secunde