Duckadam ar putea fi operat luni de către medicul Șerban Brădișteanu

293
Duckadam ar putea fi operat luni de către medicul Șerban Brădișteanu - duckadam62383000-1348406598.jpg
Președintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, ar putea fi operat mâine de medicul Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, fostul portar fiind internat în 19 septembrie în unitatea sanitară bucureșteană și supus unor investigații complexe.

Diagnosticul pus de medici în cazul Duckadam este insuficiență arterială acută la brațul drept, ceea ce înseamnă că un segment al arterei este înfundat, iar sângele nu mai circulă așa cum ar trebui, în această zonă formându-se cheaguri care presează asupra vaselor. Din păcate, există riscul ca în orice moment un cheag să se desprindă și să se îndrepte către inimă, spun specialiștii.

Începând de miercuri, 19 septembrie, Duckadam urmează un tratament anticoagulant pentru a-i regla circulația sanguină și abia apoi va intra în sală pentru un by-pass arterial. Această operație presupune eliminarea cheagurilor de sânge și introducerea unei grefe pe porțiunea de arteră subțiată, creând astfel o punte de legătură.

Intervenția chirurgicală este absolut necesară în cazul fostului portar, echipa operatorie fiind pregătită pentru intervenție

Brațul său este acum deformat, după ce pe artera axilară s-a format un anevrism masiv de 9 pe 8 centimtri, care conține în interior multiple cheaguri de sânge. Acest lucru a cauzat o inflamație mare la nivelul umărului fostului portar, anevrismul cuprinzând, de asemenea, și structuri nervoase. Medicii spun că eliminarea acestor cheaguri este absolut necesară, pentru că, în caz contrar, există pericolul unui accident vascular cerebral.

Cel mai probabil, operația va consta în eliminarea anevrismului și refacerea cu ajutor unei grefe a fluxului arterial, a precizat sursa citată.

Helmuth Duckadam a fost internat, în 7 septembrie, la Secția de Chirurgie Cardiocasculară din Constanța cu diagnosticul "insuficiență arterială acută la antebrațul drept". A fost externat o zi mai târziu după ce a suferit un intervenție la antebraț. La mai puțin de o săptămână, în 13 septembrie, Duckadam a fost din nou internat,din cauza durerilor, dar de acea dată, la Spitalul Militar din Capitală. În 18 septembrie, Helmuth Duckadam a fost internat la Spitalul Floreasca unde a fost supus unor investigatii complexe, după care va fi operat de medicul Șerban Bradisteanu.

Helmut Duckadam are această suferință încă din 1986, la doar două luni după ce a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, intrând în Cartea Recordurilor pentru că a apărat patru penalty-uri.

În 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmuth Duckadam a suferit o operație de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă, la Timișoara.

Duckadam a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla, când a apărat patru penaltiuri, intrând în Cartea Recordurilor. Cu "roș-albaștrii" a mai cucerit două titluri de campion și o Cupă a României. Are 133 de meciuri în prima ligă și două selecții la echipa națională



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Sport : Operația lui Emeric Jenei a fost un succes
Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Sport : Helmuth Duckadam a fost externat
Pagina a fost generata in 0.3163 secunde