După un an de zile, Simona Halep a reintrat în Top 10 WTA

285
După un an de zile, Simona Halep a reintrat în Top 10 WTA - 1-1660556941.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea constănţeană de tenis Simona Halep ocupă, săptămâna aceasta, locul şase în clasamentul mondial, dat publicităţii luni, 15 august, fiind, faţă de săptămâna trecută, în urcare de nouă poziţii.

Campioană, pentru a treia oară în carieră, la Open-ul Canadei, Simona Halep revine astfel în Top 10 WTA, din care ieşise în urmă cu un an, pe 9 august 2021, după 373 de săptămâni consecutive de prezenţă între primele zece jucătoare ale lumii.

România mare are cinci jucătoare în prima sută: Irina Camelia Begu - locul 34, Sorana Cîrstea - locul 40, Ana Bogdan - locul 64, Jaqueline Cristian - locul 76 şi Elena Gabriela Ruse - locul 98, în urcare de cinci poziţii.

În partea superioară a ierarhiei, Iga Swiatek (Polonia) continuă să conducă detaşat, cu peste 4.000 de puncte avans faţă de a doua clasată, estoniana Anett Kontaveit. Podiumul este completat de grecoaica Maria Sakkari, aflată la aproape 300 de puncte de locul secund.

La dublu, dintre cele patru românce aflate în Top 100, doar Monica Niculescu a urcat, două locuri, fiind pe 38, în timp ce Elena Gabriela Ruse (59), Irina Bara (60) şi Raluca Olaru (61) au staţionat.

În ierarhia WTA Race, care contează pentru Turneul Campioanelor, Simona Halep a făcut un salt de nouă locuri şi ocupă poziţia a patra, la 21 de puncte de americanca Jessica Pegula, aflată pe trei.

XXX

Tânăra jucătoare de tenis Alexia Ioana Tatu, campioana de la Wimbledon 2022 la categoria U14, a reuşit o evoluţie impresionantă în Germania, la Jugendcup RR, un turneu Tennis Europe rezervat jucătorilor de la categoria U16.

Legitimată la Ten Club Tenis Buzău, unde este antrenată de Gabi Caloian, Alexia Tatu a fost una dintre cele mai tinere jucătoare de la acest concurs - va împlini 14 ani pe 20 august -, dar în final a câştigat ambele titluri puse în joc, informează Federaţia Română de Tenis.

Cap de serie nr. 1 în turneul de simplu, românca şi-a respectat din plin acest statut, reuşind să câştige trofeul fără să piardă vreun set. În finală, ea s-a impus, scor 6-2, 7-6 (4), în faţa unei jucătoare din Elveţia, Noelia Manta, cap de serie 6.

Favorită principală a fost şi în proba de dublu, în care a făcut pereche cu Ada Kumru, din Turcia, iar parcursul lor a fost asemănător cu cel din proba de simplu a Alexiei. Fără să piardă vreun set, Alexia şi Ada s-au impus în finală, cu un categoric 6-2, 6-1, în faţa favoritelor 4, Lena Karolina Hornecka (Polonia) şi Jessica Kolesarova (Slovacia).

Foto: Facebook / Simona Halep

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.498 secunde