Nicolae Dobre, noul președinte al Federației Române de Oină:

"E nevoie de reorganizare din temelii"

727
Comisarul de poliție Nicolae Dobre, președintele Asociației Județene de Oină Constanța, a fost ales în funcția de președinte al federației române de specialitate. Pe harta sportului național, a mai apărut un centru important: CS Spicul Horia.

Sala "Gheorghe Hagi" a Agenției Naționale pentru Sport din București a fost gazda Adunării Generale de Alegeri a Federației Române de Oină. După ce Marcel Ursu, fostul președinte al FRO, a anunțat că nu își mai dorește un nou mandat, în lupta pentru funcția de președinte au intrat Nicolae Dobre, președintele Asociației Județene de Oină Constanța, și Nicolae Pos-tolache, profesor în cadrul Universității "Spiru Haret" București. Procesul de votare a fost secret, cele 14 cluburi afiliate alegându-l șef pe Nicolae Dobre, care a întrunit 12 voturi.
Pentru funcția de vicepreședinte, nu s-a putut organiza procesul de votare, întrucât cei doi candidați propuși au absentat, iar statutul FRO prevede ca nicio persoană să nu poată fi aleasă în lipsă. A urmat alegerea Biroului Federal, care, în urma voturilor, are următoarea componență: Nicolai Jugaru (Luceafărul Râmnicelul), Gheorghe Sanda (CS Crasna Gorj), Călin Moje (Dinamic Coruia), Gigel Sava (CS Cleopatra Mamaia), Gheorghiță Deaconu (CS Frontiera Tomis Constanța), Cornel Săndulescu (Victoria Surdila Greci).
Conform informațiilor furnizate de Marius Niculescu, președintele Comisiei pentru mass-media din cadrul Asociației Județene de Oină Constanța, membrii Adunării Generale a FRO au decis excluderea a trei din cele 17 cluburi afiliate, pentru neimplicare în activitatea sportivă, permițând apoi afilierea altor două cluburi - CS Spicul Horia (jud. Constanța) și AS Tisa Sighetu Marmației (jud. Maramureș).
"Mulțumesc cluburilor pentru încrederea acordată. Cât de curând, va fi demarat un pachet de proiecte menite să reorganizeze din temelii activitatea federației și a tuturor structurilor sportive din țară. De asemenea, va fi organizată, urgent, o nouă Adunare Generală pentru alegerea vicepreședintelui", a declarat Nicolae Dobre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6716 secunde