Gata, astăzi începe Campionatul Mondial de Fotbal

E timpul Africii!

314
E timpul Africii! - cbc25b5c2deaad76e8f4a185a2e03cdf.jpg
Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud începe astăzi. Guvernul țării-gazdă a invitat atât de multe personalități la ceremonia de deschidere, încât perimetrul
de 120 de locuri rezervate VIP-urilor este prea mic pentru numărul de persoane așteptate.

Festivitatea de deschidere va dura o jumătate de oră (15,10 - 15,40) și se desfășoară la Johannes-burg, pe stadionul "Soccer City", înaintea primului meci din competiție, Africa de Sud - Mexic, care începe la ora 17.
Majoritatea artiștilor care vor participa la spectacol provin din cele șase țări africane calificate la turneul final.
Președintele sud-african, Jacob Zuma, a invitat la festivitatea de deschidere 52 de șefi de stat din Africa, printre care se află și liderul Sudanului, Omar al Bashir, care, dacă va participa la ceremonie, va fi arestat, conform mandatului de arestare emis pe numele său de Curtea Internațională pentru crime de război din Darfur.
"Soccer City", complexul unde se vor disputa meciurile de fotbal în apropiere de Johannesburg, are o capacitate de 90.000 de locuri, însă numai 120 de locuri VIP.
Printre cei care participă la ceremonia de deschidere se numără și Nelson Mandela, care însă nu va sta pe tot parcursul evenimentului.
O delegație din Zimbabwe este și ea așteptată la eveniment, precum și liderul libanez Muammar Gaddafi.
Pe lângă invitații Guvernului sud-african, vor fi prezenți și reprezentanți ai FIFA, președintele Mexicului și vicepreședintele american Joe Biden.
Concertul de deschidere a competiției a avut loc aseară. Shakira a dat tonul Cupei Mondiale, cântăreața columbiană interpretând unul dintre imnurile competiției, "Waka Waka, e timpul Africii". 40.000 de oameni au plătit între 47 și 145 de euro, pentru a asista la concertul care a avut loc pe stadionul Orlando din orașul Soweto.

Orare flexibile în Brazilia
Instituțiile publice braziliene, dar și școlile, universitățile și unele firme, vor adopta orare flexibile în timpul Cupei Mondiale, pentru a permite funcționarilor să urmărească la televizor meciurile Braziliei.
Ministerul brazilian al Planificării a dat un decret prin care s-a modificat orarul instituțiilor publice în zilele în care Brazilia susține partide.

Meciurile de astăzi
Pe lângă Africa de Sud - Mexic (ora 17, Johannesburg), astăzi la Mondial se mai joacă Uruguay - Franța (ora 21,30, Cape Town).
Ambele partide contează pentru grupa A și sunt transmise în direct la TVR1.

S-au asigurat pentru 7,5 miliarde de euro
Echipele, jucătorii, FIFA, stadioanele și stațiile tv au fost asi-gurate pentru 7,5 miliarde de euro, împotriva diferitelor situații care pot avea un impact negativ asupra Cupei Mondiale și a beneficiilor sale, conform unui raport publicat de firma londoneză de asigurări Lloyd’s.
Potrivit directorului de asigurări al FIFA, Brian Oxley, cea mai mare parte a sumelor asigurate s-a dus în cele zece stadioane din Africa de Sud și în terenurile de antrenament, pentru un total de 3,9 miliarde de euro.

Robben va juca încă din primul meci
Medicul Naționalei Olandei, Dick van Toorn, a anunțat că Arjen Robben va fi refăcut pentru primul meci de la Mondial al "Portocalei mecanice", cu Danemarca, de pe 14 iunie, de la Johannesburg. Jucătorul lui Bayern Munchen s-a accidentat în partida amicală cu Ungaria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2097 secunde