Echipa Germaniei renunţă după 70 de ani la Adidas şi va juca în echipament Nike

453
Echipa Germaniei renunţă după 70 de ani la Adidas şi va juca în echipament Nike - 1x1-1711095593.jpg

Articole de la același autor

Federaţia germană de fotbal (DFB) a anunţat joi că a semnat un contract de parteneriat cu gigantul american Nike pentru perioada 2027-2034, o lovitură dură pentru producătorul german de echipament sportiv Adidas, sub contract cu Mannschaft de 70 de ani, informează AFP.

Nike va echipa ''toate echipele naţionale ale DFB şi va promova fotbalul german în integralitatea sa", a indicat federaţia germană într-un comunicat. Nike a prezentat "de departe cea mai bună ofertă economică", a cărei valoare nu a fost comunicat, conform preşedintelui consiliului de administraţie al DFB, Holger Blask.

Totodată, firma americană "a impresionat prin viziunea sa, care cuprinde şi un angajament clar în favoarea promovării sporturilor de amatori şi populare, precum şi a dezvoltării durabile a fotbalului feminin în Germania", a subliniat Blask.

Şocul este enorm pentru Adidas, marca cu trei benzi a cărei istorie este legată de epopeea Mannschaft începând din 1954. Grupul Adidas, al cărui contract cu DFB se încheie în 2026, a confirmat laconic dizgraţia sa, indicând că a fost informat despre schimbarea partenerului în cursul zilei de joi.

Până în decembrie 2026, Federaţia germană va face totul pentru a "obţine succesul comun cu Adidas", iar fotbalul german "datorează mult" acestei companii, "de peste şapte decenii", a precizat Bernd Neuendorf, preşedintele DFB, în comunicat.

În timpul EURO 2024 (14 iunie - 14 iulie), care se va disputa în Germania, Mannschaft îşi va instala tabăra de bază lângă sediul Adidas, în Herzogenaurach, în sudul ţării, şi va evolua în tricourile producătorului german de echipament sportiv, care au fost prezentate în urmă cu o săptămână.

Cupa Mondială din anul 2026, care va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic, va marca despărţirea dintre Adidas şi selecţionata germană.

Mannschaft are patru Cupe Mondiale în palmares, simbolizate în patru stele prezente pe tricoul Adidas.

Adi Dassler, fondatorul Adidas, i-a înşurubat personal crampoanele atacantului german Fritz Walter înaintea finalei Cupei Mondiale din 1954, care a intrat în istorie drept "Miracolul de la Berna".

Nike încercase de mai multe ori să câştige prestigiosul contract cu DFB pentru echiparea selecţionatelor germane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6356 secunde