Viorel Duru, oficial FRF:

"Echipele din cupele europene riscă excluderea din competiții, din cauza licențierilor"

644
Directorul Direcției de Licențe și Afiliere din cadrul Federației Române de Fotbal, Viorel Duru, a declarat, ieri, că problemele cu acordarea licențelor sunt extrem de grave, iar UEFA ar putea sancționa echipele românești cu excluderea din competițiile europene în urma acestui aspect.
"După inspecția pe care a făcut-o UEFA, s-a făcut o propunere ca FRF să fie amendată cu 200.000 de euro, dar decizia nu este încă luată. Propunerea reprezentantului UEFA urmează să fie analizată în Comisia de Disciplină de pe 22 sau 23 iunie, care, cel mai probabil, va decide să amendeze FRF", a spus Duru, care a arătat că dintre cele șase echipe participante în sezonul trecut al cupelor europene, Dinamo, FC Timișoara și Rapid au cele mai grave probleme, Steaua și Unirea Urziceni au doar "câte un cartonaș roșu", în timp ce problemele CFR-ului Cluj nu au fost chiar atât de mari și nu pot fi sancționate de UEFA cu "cartonaș galben".
Viorel Duru a spus că, în acest sezon, a apărut și cazul lui U Craiova, care a avut probleme cu acordarea licenței, iar în cazul în care FRF va fi penalizată, pentru că va fi recidivistă, sancțiunile ar putea merge mult mai departe.
"În afară de neregulile de anul trecut, în acest sezon a apărut problema lui U Craiova, care acum este analizată de administrația UEFA. În cazul în care FRF va fi sancționată și pentru acest caz, forul european poate merge până la excluderea oltenilor din cupele europene sau chiar excluderea tuturor echipelor românești din competițiile europene. Asta se poate întâmpla pentru că FRF este responsabilă pentru toate cluburile, iar dacă permite unuia să își ia licența cum nu trebuie, este pasibilă de o pedeapsă gravă", a spus oficialul federației.
Duru consideră că singurii vinovați pentru această situație sunt reprezentanții clu-burilor, care încearcă să obțină licența, dar fără să aibă un dosar complet, fără cusur.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4056 secunde