Echipele românești și-au aflat adversarii din turul al treilea al cupelor europene

1067
Echipele românești și-au aflat adversarii din turul al treilea al cupelor europene - imaginefotbal-1563871481.jpg

Articole recomandate

Cele patru echipe calificate deja în turul al doilea al cupelor europene și-au aflat posibilii adversari pe care urmează să-i întâlnească dacă se vor califica în faza următoare.

CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și FC Viitorul sunt cele patru formații care vor lupta să ducă coeficientul României cât mai sus. Acestea vor avea adversari dificili în turul al doilea preliminar al cupelor europene. Ele vor reprezenta România în cupele europene și deși suntem abia în turul al doilea, și-au aflat posibilii adversari pe care îi vor întâlni dacă se vor califica în turul următor. Oferta de pariuri sportive online pare să pună într-o lumină bună echipele românești. Exceptând Viitorul, care joacă și în deplasare, restul echipelor au cote mai bune pentru câștigarea partidelor din tur. Vicecampioana României are o cotă de 1.58 pentru un eventual succes în Armenia. Este cea mai mică cota primită de o echipă românească angajată în această fază a cupelor europene, în ediția 2019/2020.

·         CFR Cluj - Maccabi Tel Aviv 2.10 / 3.10 / 3.50

·         Honved Budapesta - Universitatea Craiova 2.88 / 3.30 / 2.35

·         Alashkert - FCSB 5.25 / 3.80 / 1.58

·         Gent - FC Viitorul 1.60 / 3.90 / 5.00

CFR și FCSB au șanse bune să se califice

Prima echipă care va intra în joc este CFR Cluj, campioana României, care primește vizita israelienilor de la Maccabi Tel-Aviv. Meciul va avea loc în Gruia, locul unde Dan Petrescu a adoptat un stil ofensiv suficient de curajos pentru a aduce calificarea echipei sale. Înainte de manșa secundă a primului tur preliminar, CFR Cluj plecă cu handicap de un gol în fața kazahilor de al FC Astana. Omrani a fost omul de gol al feroviarilor, francezul înscriind toate golurile victoriei cu 3-1 a echipei sale și implicit, a contribuit la calificarea echipei. Singurul lucru cert este că ardelenii vor juca în turul al treilea, de ei depinde dacă o vor face tot în Liga Campionilor sau în Europa League. Dacă vor continua în aceeași competiție, clujenii vor evolua în compania triumfătoarei din duelul Celtic - Kalju.

Începutul sezonului european a fost de bun augur pentru bucureșteni, care au trecut cu 4-1 la general de Milsami Orhei. FCSB este echipa cu cel mai ușor parcurs, ea fiind și singura echipă românească ce a plecat din postura capului de serie. Roș-albastrii se pregătesc de jocul cu armenii de Alashkert, în fața cărora pleacă cu prima șansă, cu toate că partida se joacă în deplasare. Dacă se respectă calculele hârtiei și vicecampioana României se califică, urmează să o întâlnească pe învingătoarea duelului Mlada Boleslav (Cehia) și Ordabasy Shymkent (Kazahstan).

Viitorul și Ungaria sunt singurele cu victorii pe linie în acest sezon

Câștigătorea ediție trecute a Cupei României va juca direct în turul al doilea al Europa League și are cel mai greu meci. FC Viitorul urmează ca joi seara să o întâlnească pe Gent, în prima manșă a turului secund al Europa League. După două meciuri disputate în Liga 1, echipa antrenată de Gheorghe Hagi este lider, cu maximum de puncte și 6-0 drept golaveraj. O posibilă calificare a dobrogenilor le aduce câltigătoarea dintre meciul Levski Sofia (Bulgaria) și AEK Larnaka (Cipru). Meciul dintre Gent și FC Viitorul se va disputa joi, 25 iulie, de la ora 21:30.

O eventuală calificare a Universității Craiova în turul al treilea al Europa League, o va scoate în față pe AEK Atena, fosta campioană a Greciei. Situația echipei din Bănie se prezintă foarte bine până în momentul de față, având patru victorii din tot atâtea meciuri disputate. Este una dintre echipele românești care au început aventura europeană încă din primul tur preliminar, când a reușit să câștige cu 6-4, la general, în fața azerilor de la FK Sabail. Joi, 25 iulie, în fața echipei lui Corneliu Papura stă Honved Budapesta.

Cine transmite meciurile echipelor românești din cupele europene

Televiziunile nu s-au înghesuit să lupte pentru drepturile de televizare al meciurilor echipelor românești angrenate în cupele europene. FCSB și CFR Cluj sunt singurele ale căror meciuri se știa de ceva timp că sunt transmise. Partida Universității Craiova pare să fie transmisă de Digi Sport 1, dar încă nu este oficial, în timp ce Prosport susține ca Gent - FC Viitorul se vede la Televiziunea Română.

·         Miercuri, 24 iulie, CFR Cluj - Maccabi Tel Aviv, ora 21:00 (Digi Sport 1)

·         Joi, 25 iulie, Honved Budapesta - Universitatea Craiova, ora 19:55 (Digi Sport 1?)

·         Joi, 25 iulie, Alashkert - FCSB, ora 20:00 (Pro TV)

·         Joi, 25 iulie, Gent - FC Viitorul, 21:30 (TVR 1, TVR HD)

Returul echipelor românești implicate în Liga Campionilor și Europa League va avea loc pe 30, în cazul CFR-ului. Echipele din Europa League vor juca pe 31 iulie.

 

 

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7934 secunde