Vineri seară, la Constanța, FC Farul - Poli Iași 1-1 (1-0)

Egalați în prelungiri, din penalty

655
FC Farul nu a reușit decât un rezultat de egalitate, 1-1, vineri seară, pe teren propriu, cu Poli Iași, o altă contracandidată la evitarea retrogradării. "Rechinii" au condus, prin golul lui Chico, din prima repriză, dar oaspeții au egalat în al treilea minut de prelungire, din penalty!

Farul a ajuns la -13 la "adevăr", ratând iar victoria acasă cu o echipă cu care se luptă la evita-rea matineului. "Rechinii" sunt neînvinși în mini-retur (o victorie și trei egaluri), dar două dintre meciurile nule au venit acasă, cu cine nu trebuia, cu "înecate".
Emblematic parcă, Farul a ratat și aseară mult. Atât în prima repriză, când putea avea mai mult de 1-0 pe tabelă, cât și după pauză, când, deși a apărat rezultatul, a avut și o mare ocazie pe contraatac. În loc de 2-0, s-a făcut apoi în prelungiri 1-1.
În prima parte, "rechinii" au presat și și-au creat ocazii, dar efortul unui Băcilă, Todoran (cursă excelentă și pasă decisivă la golul lui Chico, din minutul 42) sau Gosic (bun la combinații și devieri) a fost irosit de risipitorul Gerlem, care a ratat de patru ori (min. 7, 14, 28 și 45+1). Și Marius Nae a avut o situație din lovitură liberă (min. 21), după cum, la un minut de la reușita lui Chico, Andrei Cristea a trimis mingea în bară (din lovitură liberă). Ar fi fost însă o egalare mincinoasă, după aspectul jocului, unul cu oaspeții înghesuiți în terenul lor.
Lucrurile s-au schimbat însă după pauză, "rechinii" încercând să conserve rezultatul și să-i surprindă pe ieșeni pe contraatac. În aceste condiții, Poli a ieșit la joc și a început să fie tot mai amenințătoare, cerând 11 m la contactul dintre Vlas și A. Cristea (min. 61) și având un gol anulat pentru ofsaid (min. 82).
Plecați în atac, oaspeții au lăsat însă spații în apărare, pe care Farul nu a fost în stare să le fructifice, deși a fost de trei ori în situații periculoase, prin Chico, Gosic (scăpat singur și ajuns din urmă) și, mai ales, Todoran, care nu a putut marca din situație de unu la unu cu Brăneț (min. 86).
Pe final, ieșenii au asediat Farul și cu fundașul Kalai în atac, iar, în al treilea minut de prelungire, ce putea fi mai rău s-a întâmplat, A. Cristea egalând din penalty, la un henț în careu al lui L. Florea.

FC Farul (antrenor, Ion Marin): Vlas - Băcilă, Barbu, Șchiopu (cpt.), Maxim - Gerlem (min. 76, L. Florea), Todoran, Voiculeț, M. Nae (min. 58, Gheară) - Chico, Gosic (min. 72, E. Nanu)

Poli Iași (antrenor, Ionuț Popa): Brăneț - Homei, R. Ciobanu, Onuț (cpt.), Pecnik - A. Cristea, Bersnjak, C. Milea, Sfârlea (min. 86, R. Miclea), Paruolo (min. 90, Kalai) - Pălimaru (min. 57, Bâlbă)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8049 secunde