Epidemia de coronavirus amână Jocurile Olimpice? Japonezii iau în calcul soluția

831
Epidemia de coronavirus amână Jocurile Olimpice? Japonezii iau în calcul soluția - dddd-1583241470.jpg

Articole recomandate

Ministrul japonez al Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, a afirmat că există soluția ca Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie - 9 august, să aibă loc mai târziu, dacă epidemia de coronavirus amenință desfășurarea competiției polisportive, relatează Agerpres.

În ciuda afirmațiilor recente ale canadianului Dick Pound, cel mai vechi membru al CIO, conform cărora este "imposibilă amânarea evenimentului sau organizarea sa în alt oraș", Seiko Hashimoto a afirmat, marți, că totuși ar fi posibilă organizarea Jocurilor "un pic mai târziu în anul 2020, întrucât contractul pe care Comitetul organizator l-a semnat cu CIO prevede organizarea Jocurilor până la finele anului 2020". "Acest lucru ar putea fi interpretat ca fiind permisă o amânare", a spus Hashimoto. Totodată, oficialul nipon a reiterat, marți, determinarea guvernului Japoniei și a orașului Tokyo de a organiza marele eveniment sportiv.

În virtutea acordului de organizare, dreptul de anulare a Jocurilor aparține Comitetului Internațional Olimpic (CIO). Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a asigurat, săptămâna trecută, că forul internațional este "total determinat" să organizeze Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, în ciuda propagării epidemiei de coronavirus în lume. "Suntem în strânsă cooperare cu autoritățile nipone, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Comitetul olimpic chinez și alte comitete olimpice naționale", a explicat președintele instanței olimpice mondiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3723 secunde