Constructorul-Cleopatra - RCM Timișoara 24-6, în Divizia Națională de rugby

Eseuri pentru cartea de istorie

1171

Articole de la același autor

Echipa Constructorul-Cleopatra a înregistrat, sâmbătă după-amiază, o victorie istorică - prima din Divizia Națională. Victimă i-a picat RCM Timișoara, club cu tradiție pe prima scenă a rugby-ului românesc.

Deși întâlneau un adversar mult mai experimentat, rugbiștii de la Constructorul-Cleopatra au făcut un meci foarte bun contra RCM-ului Timișoara, în restanța din etapa a doua a turului de campionat, Seria a II-a.
Constănțenii nu s-au lăsat impresionați de "vedetele" Banatului și au modificat primii tabela, prin eseul lui Maftei, netransformat, 5-0. Oaspeții au replicat printr-o lovitură de penalitate, 5-3, dar Rotaru a mai culcat o dată balonul în terenul de țintă, 10-3. Finalul de repriză a aparținut timișorenilor, care împinși de la spate de arbitrul Bogdan Milița, au redus din diferență, tot din penalitate, 10-6, iar în secundele de prelungiri, au irosit o altă penalitate.
Repriza secundă a fost controlată în totalitate de constănțeni. Maftei a trimis balonul printre bețe din trei penalități, 19-6, iar I. Munteanu a stabilit scorul final, 24-6, printr-un eseu spectaculos.
Așa s-a conturat prima victorie a Constructorului-Cleopatra în Divizia Națională. Gazdele primesc patru puncte în clasament, iar bonusul nu s-a acordat nimănui: constănțenii nu au marcat decât trei din cele patru eseuri necesare, iar timișorenii au pierdut la o diferență mai mare de șapte puncte.
Antrenorii Cristian Brănescu, Marian Nache și Gheorghe Florea au folosit următorul XV de start: Graur, I. Munteanu, Badiu, Gîrbu, Moraru, Damian, Cojocaru, Croitoru, Irimia, Maftei, P. Rotaru, Cătănoiu, Bușcă, Bucevschi, Pîrvu. După pauză, au mai jucat Enache, Ferțu și Bratu.

Speră să se califice în play-off
În urma acestui succes, Constructorul-Cleopatra a intrat în lupta pentru locul trei, ultimul calificant în play-off. Primele două poziții sunt acontate de Baia Mare și Steaua, ambele cu zece puncte, în timp ce, pentru poziția a treia, se iau la trântă Timișoara (4 p, 24-32) și Constructorul-Cleopatra (4 p, 35-46), dar nici Poli Iași (0 p) nu trebuie neglijată.
Campionatul se întrerupe, pentru a permite echipei Stejarii București să susțină meciurile din Challenge Cup, cu Bourgoin (12 octombrie) și Worcester (19 octombrie), ambele pe teren propriu.
Astfel, etapa a treia a Diviziei Naționale se va disputa pe 25 octombrie. De la ora 15, Constructorul-Cleopatra va evolua la Bârlad și este oblicată să obțină o victorie cu tot cu bonus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.5069 secunde