EURO 2016 / Michel Platini nu va asista la finala Franța - Portugalia

166
EURO 2016 / Michel Platini nu va asista la finala Franța - Portugalia - michelplatini-1468062373.jpg

Articole recomandate

Francezul Michel Platini, fostul președinte al UEFA, suspendat timp de patru ani din toate activitățile legate de fotbal, nu va fi prezent în tribunele Stade de France duminică seara, cu ocazia finalei EURO 2016, dintre selecționatele Franței și Portugaliei.


Triplul câștigător al Balonului de Aur "nu va veni" la finală, chiar dacă a primit invitații cu titlu personal, a asigurat anturajul său, citat de Agerpres.ro.

Justiția internă a FIFA l-a suspendat pe Platini după controversata plată de 1,8 milioane euro încasată în 2011, fără contract scris, pentru o muncă de consilier al lui Sepp Blatter, fostul conducător al Federației Internaționale de Fotbal, efectuată între 1999 și 2002.

Suspendat pentru 8 ani în primă instanță, Platini și-a văzut pedeapsa redusă la 6 ani în urma apelului intern din cadrul FIFA, iar apoi la 4 ani, după ce s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, cea mai înaltă jurisdicție sportivă.

După verdictul TAS, care i-a fost adus la cunoștință pe 9 mai, Platini și-a prezentat demisia de la președinția UEFA "pentru a-și continua lupta în fața tribunalelor elvețiene".

Michel Platini lucrează în continuare la acest dosar și intenționează să-și anunțe personal demisia în fața reprezentanților federațiilor membre ale UEFA, pe 14 septembrie, ziua în care instanța europeană îl va alege pe succesorul său.

Vineri, Benny Alon, personajul care a provocat căderea lui Jerome Valcke, fostul număr 2 în cadrul FIFA, a asigurat în fața presei că Valcke ar fi fost la originea problemelor lui Platini.

"Mărturia lui Benny Alon (fost jucător profesionist israelian și consultant pentru societatea JB Sports Marketing) demonstrează că a existat un complot politic împotriva lui Platini, montat de conducătorii FIFA, pentru a-l împiedica să devină președinte. Cu un dublu obiectiv, de a-și proteja pozițiile de putere și beneficiile financiare", a comentat anturajul lui Platini.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Stire din Actual : Criza imigranților. UEFA, donație de milioane
Pagina a fost generata in 0.4721 secunde