HCM Constanța - Știința Bacău 32-32, în Liga Națională de handbal masculin

"Executați" de Sandu Iacob în ultima secundă

409
Meci nebun, sâmbătă dimineață, în Sala Sporturilor, între HCM Constanța și Știința Bacău, în etapa a 20-a a Ligii Naționale de handbal masculin.
Goluri multe, răsturnări de scor, cartonașe roșii, tensiune cât cuprinde într-o partidă încheiată la egalitate.

Repriza întâi a fost una de coșmar pentru HCM. Toma, Timofte, Hejtmanek și Csepreghi au ratat ocazii uriașe, singuri pe semicerc, scoțându-i din minți pe antrenorii Vasile Stângă și Eden Hairi. Beneficiind de ziua excelentă a veteranului dintre buturi, Daniel Apostu (40 de ani), și a preciziei lui Sandu Iacob, Știința a intrat în avantaj la cabine, 16-11.
După pauză, HCM a revenit spectaculos, a condus cu 31-29 în minutul 58, dar s-a văzut egalată, 32-32, în chiar ultima secundă, "vulpoiul" S. Iacob stricându-i aniversarea portarului Mihai Popescu, 23 de ani în ziua jocului.
Pentru HCM, au marcat Toma (10), Dukic (7), Nadoveza (6), Săulescu, Nicolae, Hejtmenek, Timofte (câte 2) și Csepreghi (1). Dukic, de la gazde, și Prachar, de la oaspeți, au primit cartonașe roșii, în repriza a doua.
###
În schimb, bucurie mare la Medgidia, unde CSM-ul antrenat de Ion Crăciun a reușit o victorie importantă, scor
33-29 (19-15), în partida cu Dinamo, rezultat care îi apropie pe bucureșteni tot mai mult de retrogradare.
Celelalte rezultate ale rundei: HC Odorhei - Romvag Caracal 31-19, Uztel Ploiești - Bucovina Suceava 30-34, HC Minaur Baia Mare - Steaua 37-27. Meciurile CSM Oradea - UCM Reșița 27-27 și Pandurii Târgu Jiu - Poli Timișoara 27-17 s-au jucat în devans.
În clasament, HCM Constanța se situează pe locul doi, cu 28 de puncte, tot atâtea câte are și ocupanta poziției a treia, Știința Bacău, dar, dacă egalitatea se va menține până la final, cele două echipe vor face schimb de locuri, moldovenii fiind avantajați de rezultatele din meciurile directe. Lideră este Steaua (33 p), în timp ce Medgidia s-a apropiat de zona europeană, locul opt, 22 p.
Etapa viitoare, programată duminică, 30 martie, HCM va juca la Baia Mare, cu Minaur, iar CSM Medgidia, la Timișoara, cu Poli.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6142 secunde