Campionatul Național de rugby în 7, etapa întâi

Farul a devenit o simplă echipă de pluton

640
Farul a devenit o simplă echipă de pluton - dbb07855b8d7d2bce26bdab6a84a31bd.jpg
Din specialistă a jocului de rugby în 7, RCJ Farul Constanța s-a transformat
într-o banală echipă de pluton. "Marinarii" n-au depășit perioada de criză
și au încheiat prima etapă a Campionatului Național pe locul cinci.

Echipa RCJ Farul Constanța, campioană en-titre la rugby în 7, a debutat cu stângul în noua ediție de campionat. La turneul de la Cluj, abordat fără mulți titulari, dar cu o serie de jucători tineri în formula de start, trupa de la malul mării a avut un parcurs sub așteptări în Grupa A, pierzând ocazia de a-și lua revan-șa în fața rivalei CSM Baia Mare.
Astfel, "marinarii" s-au calificat doar în finala pentru locurile 5-6, pe care au câștigat-o, cu scorul de 20-5, în fața revelației Știința Petroșani.
Nici cealaltă echipă constănțeană participantă în competiție, Con-structorul-Cleopatra, nu s-a descurcat prea bine, băieții lui Cristian Brănescu reușind în ultimul moment să evite "lingura de lemn".
Turneul a fost dominat de Steaua și Dinamo, care anunță că au ca obiectiv câștigarea trofeului.
Iată și rezultatele complete înregistrate în finalele etapei întâi, disputate ieri: CSM Bucovina Suceava - Constructorul-Cleopatra 0-33 (lo-curile 11-12), CS Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad - RCM Universitatea de Vest Timișoara 19-21 (locurile 9-10), CS Olimpia București - Poli Iași 12-7 (locurile 7-8), Știința Petroșani - RCJ Farul Constanța 5-20 (locurile  5-6), CSM Baia Mare - U Cluj 24-19 (locurile
3-4), Dinamo București - Steaua București 14-24 (locurile 1-2).
Clasament: 1. Steaua; 2. Dinamo; 3. Baia Mare; 4. U Cluj; 5. RCJ Farul; 6. Petroșani; 7. Olimpia; 8. Poli Iași; 9. RCM Timișoara; 10. Arad; 11. Constructorul-Cleopatra; 12. Suceava.
Etapa a doua se va desfășura la primăvară, cel mai probabil la Constanța.
***
Reprezentativa de rugby a Georgiei a pierdut la un singur punct în fața Italiei A, scor 7-8, într-un meci amical disputat în "Cizmă". Georgienii au condus cu 7-0, grație eseului marcat de jucătorul Farului Constanța, Bidzina Samkharadze, cel care a și transformat încercarea. Oaspeții au dominat copios pe grămadă, în prima repriză, reușind să surprindă pe toată lumea cu forța lor, însă italienii au reușit să revină în repriza a doua, atunci când au marcat dintr-un eseu și o lovitură de penalitate, trecând în avantaj, 8-7. Finalul de meci a fost unul încins, cu atacuri de ambele părți, însă Italia A s-a apărat perfect și a învins la limită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 23 Noiembrie 2009
Stire din Sport : Șapte din șapte
Luni, 23 Noiembrie 2009
Stire din Sport : "Nu mă așteptam la acest scor"
Luni, 23 Noiembrie 2009
Stire din Sport : Butoiu a debutat cu dreptul
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Stire din Sport : "Sirenele" descind sub Pietricica
Pagina a fost generata in 3.04 secunde