X
Pericol mare, echipele de Liga II-a și a III-a ale "marinarilor" nu au fost programate

Farul este amenințată cu retrogradarea (galerie foto)

4362
Farul este amenințată cu retrogradarea (galerie foto) - 144212f004f6dfb49a096ce90aaf5ca4.jpg

Articole de la același autor

Situație extremă la Farul, care a bifat prima neprogramare în campionat, iar la a doua, care se poate înregistra săptămâna viitoare, echipa va fi retrogradată în Liga a III-a.
Farul II este în aceeași situație, riscând, la începutul săptămânii viitoare,
să ajungă în Liga a IV-a.

FC Farul a ajuns într-un punct critic al existenței sale, fiind amenințată cu retrogradarea, iar apoi, și mai rău, cu desființarea. Problemele financiare cu care se confruntă clubul și cărora nu li s-a găsit rezolvare până acum i-ar putea fi fatale.
Ceea ce, săptămânile trecute, s-a evitat în ultima clipă, s-a întâmplat vineri dimineață: Direcția Com-petiții a Federației Române de Fotbal a înștiințat clubul că nu a programat ambele echipe, Farul și Farul II, în meciurile de campionat, de vineri (Farul II - ACS Berceni), respectiv sâmbătă (Farul - CSM Rm. Sărat), din cauza restanțelor financiare către jucători.

Ora fatală: 9.46
Neprogramările sunt considerate neprezentări, astfel că atât echipa mare, cât și satelitul pierd cu 0-3, iar la prima neprogramare pe care o mai înregistrează, fiecare formație va fi retrogradată! Oficialii Farului susțin că aveau termen de a face dovada plăților până vineri la ora 12, dar Federația nu a mai așteptat și a trimis hârtia la ora 9,46.

Vestea-șoc
Sosiți la stadion pentru antrenament și pentru pregătirea partidei cu CSM Rm. Sărat, "marinarii", antrenorii și membrii celorlalte staff-uri ale echipei au fost nevoiți să-și schimbe planurile. Câțiva dintre jucători au ieșit pe terenul mare, pentru o mișcare lejeră (fotbal-tenis sau cinci contra doi), după care au plecat toți acasă. Fotbaliștii au primit liber până marți, 25 mai, la ora 17.
"Este o veste-șoc pentru noi. Nu mă gândeam niciodată că se va ajunge aici. Însă era de așteptat o neprogramare, la ce s-a întâmplat aici în ultima perioadă. Eu nu mi-am primit banii de trei luni, dar nu am depus memoriu", a spus căpitanul echipei, Alexandru Mățel.
"E trist ce s-a întâmplat. Regret că s-a ajuns în această situație extremă. Astăzi (n.n. - vineri), cu un ochi râd (pentru sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena), iar cu altul plâng", ne-a declarat și directorul de organizare al Farului, Constantin Stamate.

Luni și miercuri, termenele-limită
În situația de față, dacă până luni, 24 mai, nu se reglează situația în privința plății reeșalonărilor cu cei cinci jucători, Barbu, Șchiopu, Pașcovici, Rusmir și Rastovac, Farul II nu va fi programată la restanța cu CS Viscofil, de marți, 25 mai, și va fi retrogradată în Liga a IV-a. Iar pentru Farul termenul-limită este miercuri, 26 mai, altfel nu va fi programată la partida cu Tricolorul Breaza, din deplasare, de sâmbătă, 29 mai, și va fi și ea retrogradată, în Liga a III-a.

Ar avea drept de promovare imediată
Sunt voci care susțin că retrogradarea echipei mari va interveni de la a doua neprogramare a Farului II, marți, dar regulamentul nu prevede așa ceva, cum nu stipulează nici că sunt permise reprogramări ale partidelor pierdute, cum au declarat șefii Farului că intenționează să solicite în cazul celor două meciuri. De asemenea, se vorbește că retrogradarea în eșalon inferior, din pricina a două neprogramări, implică interdicția de a promova în sezonul următor, lucru fals însă.

ROAF, articolul 15 - Neprezentarea sau întârzierea la jocuri
4. Dacă o echipă de seniori nu se prezintă, întârzie sau nu pre-zintă carnetele de legitimare la două jocuri în același campionat, ea va fi exclusă din competiție, sancționată cu penalitate sportivă și va fi retrogradată în eșalonul imediat inferior în anul următor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3255 secunde