Farul se întărește în ofensivă cu Marius Ene

1927
Farul se întărește în ofensivă cu Marius Ene - 0d046bfbcea5badab201f3b708d12b3a.jpg
Atacantul de 27 de ani s-a pregătit ieri pentru prima dată alături de "marinari".
Clubul constănțean a renunțat în schimb la Pantelie și Otvoș.

Lotul Farului a demarat ieri dimineață primul stagiu de pregătire centralizată al verii. "Marinarii" sunt în cantonament la minihotelul complexului sportiv din str. Primăverii, iar antrenamentele le efectuează tot în propriul fief.
Antrenorul Marius Șumudică și ajutoarele sale, Radu Crețulescu și Constantin Gîrjoabă, au condus ieri două antrenamente, la primul participând 26 de jucători: Vlas, Sardescu, Neagu, Dobre - portari; Mățel, Pătrașcu, Barbu, Șchiopu, Buzea, Pahor, Rastovac, Pașcovici, L. Ștefan - fundași; M. Soare, B. Teekloh, Rusmir, Păcuraru, Larie, Durbac, Cristocea, Gaston (care a ajuns duminică la Constanța, în urma unor probleme cu viza), Leu - mijlocași; Chico, Nanu, Gosic, M. Ene - atacanți.
Tibi Moldovan și Daniel Florea sunt accidentați, în vreme ce la Pantelie și la Otvoș s-a renunțat, primul întorcându-se la Delta Tulcea, iar Marcel urmând a-și căuta echipă aproape de casă, la Tg. Mureș ori Turda.
Buzea este stoperul de 20 de ani (ultima dată la Știința Bacău), cu care Farul s-a înțeles. Liviu Lucian Leu (18 ani, mijlocaș stânga) a fost verificat sâmbătă în amicalul cu Oil Terminal și a rămas și în cantonament. Sezonul trecut a jucat în Liga a II-a, la Buftea, acolo unde l-a împrumutat Școala de Fotbal "Marius Lăcătuș".
"90% rămân la Farul", a declarat Leu, după primul antrenament de ieri, înainte de a pleca la masa de prânz, pe care "marinarii" au luat-o în oraș, la "Integra".
Marius Ene (27 de ani) este un vârf înalt și puternic. A mai jucat la Progresul, Forex Brașov, Mode-lu, Dodu București (unde a lucrat pentru prima dată cu Marius Șumudică, pe care l-a avut apoi antrenor și în Parcul cu Platani), Târgoviște și Drobeta Tr. Severin.
"Am ales Farul în detrimentul Petrolului, întrucât în Valea Prahovei lucrurile încă nu erau clare și nu-mi mai permit să aștept. Din ce am vorbit până acum, transferul la Farul e rezolvat 99%. A rămas doar să sem-nez mâine (n.r. - azi). Am venit la Constanța liber de contract. Va fi o luptă strânsă la promovare. Aș vrea ca Farul să intre în Liga I de pe primul loc, iar Petrolul să o secondeze", a declarat Ene, care, alături de Pașcovici, a avut program mai scurt la primul antrenament de ieri. Seara, la miuță, a lăsat o impresie bună, înscriind câteva goluri frumoase.
Ieri la prânz, la Farul a mai ajuns un atacant, Alin Nica (21 ani, CSM Rm. Sărat), care fusese testat săptămâna trecută, alături de un coleg de echipă, Bogdan Ungureanu, și el vârf. Accidentat în timpul pregătirii, când a suferit o întindere musculară, Ungureanu a rămas de atunci la club, pentru refacere, în vreme ce Nica a plecat acasă. Ieri s-a întors, iar aseară a participat și la antrenament.
De la club nu au lipsit ieri nici patronul Giani Nedelcu și vicepreședintele Consiliului Director Constantin Neagu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.828 secunde