Farul va juca în Portugalia și cu fosta echipă a lui Chico

478
FC Farul a stabilit locul de cantonament pentru stagiul din Portugalia (3 - 15 iulie) și două dintre cele șase meciuri de verificare pe care le va susține acolo. Printre adversarele "rechinilor" se numără și formația de la care a venit atacantul Chico, Varzim.

FC Farul se va afla în Portugalia, pentru pregătire, dar și pentru mai multe meciuri amicale, cel puțin șase, între 3 și 15 iulie. Cartierul general a fost stabilit în orășelul Luso, aflat la 90 km de Porto, într-o zonă foarte frumoasă și liniștită, la poalele munților Bussaco. Luso este renumit și pentru apa minerală îmbuteliată aici și vândută în toată Portugalia.
De asemenea, în acest orășel a stat și campioana europeană Grecia la întrecerea continentală din 2004, dar și alte echipe participante la Euro, care au susținut atunci meciuri în zona Porto.
În Luso, "rechinii" vor fi cazați la hotelul de patru stele "Grande Hotel de Luso", iar terenul de antrenament este situat la 1,5 km depărtare de stabiliment.
Cel care s-a ocupat, la fața locului, de detaliile organizatorice ale cazării și ale meciurile amicale a fost șeful departamentului Scouting al FC Farul, Mugurel Cornățeanu.
"Condițiile sunt foarte bune la hotel. Am discutat pentru șase partide de verificare, două cu echipe de liga a doua, care sunt sigure, și patru cu formații de primă ligă. Într-o săptămână sau cel mult zece zile, vom primi toate datele. În afara acestor șase meciuri, este posibil ca, pe parcursul stagiului, să mai angajăm dispute, dacă vom găsi acolo și alte echipe străine", a declarat Mugurel Cornățeanu, pentru "Cuget Liber".
Cele două partide stabilite până acum sunt cu divizionarele secunde Varzim (locul 9), cea de la care a venit la Farul, iarna trecută, atacantul Francisco Jose Castro Fernades "Chico", cu care "rechinii" vor juca pe 5 iulie, și Desportivo das Aves (locul 8 în campionat, retrogradată în sezonul 2006/2007 din prima ligă), pe care Farul o va întâlni pe 12 iulie.
A. Academica de Coimbra (locul 12), Naval 1 Maio (11) și Trofense (nou-promovată, în premieră) sunt echipele de primă ligă cu care Farul poartă tratative pentru alte trei meciuri, constănțenii așteptând un semn, pentru al șaselea meci, de la o altă echipă din prima divizie portugheză.
Reunirea Farului este programată pentru 2 iunie, la ora 10,30. "Rechinii" se vor pregăti două săptămâni acasă, după care vor efectua stagiile externe, primul fiind cel din Austria. După Portugalia, urmează ultima etapă a pregătirii precompetiționale, acasă, cu încă 1-2 meciuri de verificare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7074 secunde