FC Barcelona a devenit pentru a doua oară la rând Campioana Spaniei

61
FC Barcelona a devenit pentru a doua oară la rând Campioana Spaniei - fcbarcelona-1463297894.jpg

Articole recomandate

FC Barcelona a devenit campioana Spaniei pentru a doua oară consecutiv, după ce catalanii s-au impus clar în fața Granadei, scor 3-0, în ultima etapă a sezonului. Golgheterul Luis Suarez a marcat de trei ori pentru gruparea "blaugrana", în minutele 22, 38 și 86, și a încheiat en-fanfare un sezon fabulos, în care a marcat de 40 de ori (doar în campionat).

Suarez a înscris însă pe terenul Granadei în minutul 22 și a readus-o pe Barcelona pe prima poziție. Ronaldo a mai punctat o dată în mintul 26, dar a primit din nou replica lui Suarez de la distanță (36), iar la pauză lupta pentru titlu părea încheiată.

Un singur punct o despărțea pe Real Madrid de Barcelona înaintea acestei etape, iar galacticii sperau într-un pas greșit al rivalilor pentru a completa o revenire spectaculoasă, demarată la începutul lui aprilie, după victoria din meciul direct.

Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 7 al partidei cu Deportivo, moment în care echipa lui Zidane urca pe primul loc, cu un avans de un punct (90 față de 89).

În partea secundă Realul a părut deja cu gândul la finala Champions League, una care poate face din acest sezon unul de succes, în timp ce Barcelona și-a continuat demonstrația de forță, iar Neymar l-a ajutat pe final pe Suarez să termine campionatul cu 40 de goluri, care îi asigură titlul de golgheter. Brazilianul i-a pus o minge pe tavă uruguayanului, care a făcut 3-0 în minutul 86.

Barcelona încheie sezonul cu 91 de puncte și 112 goluri marcate în 38 de partide. Realul se mulțumește cu locul 2, cu 90 de puncte și 110 goluri marcate. Este al 24-lea titlu din istoria Barcelonei și al șaselea cucerit în ultimul deceniu, transmite romanialibera.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.099 secunde