FCSB a câștigat Cupa României. A învins-o cu 1-0 pe Sepsi Sfântu Gheorghe

214
FCSB a câștigat Cupa României. A învins-o cu 1-0 pe Sepsi Sfântu Gheorghe - 62138408-1595449332.jpg

Articole recomandate

FCSB a cucerit Cupa României la fotbal, după ce a învins-o în finală pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Stadionul ″Ilie Oană″⁣ din Ploiești.


Unicul gol al partidei a fost reușit de Dennis Man (65), care a trimis mingea în poartă, după o minge bâlbâită de apărarea covăsneană la centrarea lui Florinel Coman.


FCSB și-a trecut în palmares al 23-lea său trofeu al Cupei României, la meciul de debut al antrenorului Anton Petrea pe banca tehnică. ″Roș-albaștrii″⁣ au jucat prima finală după cea din 2015, când învingeau Universitatea Cluj cu 3-0 pe Arena Națională.


Prima ocazie a meciului s-a consemnat în min. 22, când Coman a trimis puțin alături din lovitură liberă de la 22 de metri. Ovidiu Popescu (30) a șutat peste poartă, iar Man (35) a trimis și el peste transversală din poziție ideală. Sepsi a avut o singură situație periculoasă, însă centrarea lui Carnat (37) a trecut prin fața porții.


FCSB a jucat mult mai bine după pauză, profitând și de o scădere în jocul echipei covăsnene.


Moruțan a avut o acțiune personală reușită, încheiată cu un șut puternic pe centrul porții, dar portarul Niczuly a respins în corner (54). FCSB putea deschide scorul în min. 57, când Panțîru a încheiat o acțiune cu șut violent în bară. FCSB a marcat în min. 65, prin Man, iar victoria echipei bucureștene a fost facilitată și de eliminarea lui Bouhenna (79), care a încasat două cartonașe galbene în decurs de doar câteva minute.


Sepsi OSK a avut șansa de a trimite meciul în prelungiri, dar Florin Tănase a respins salvator din fața lui Celea (84).


FCSB putea câștiga și mai clar, dar a irosit câteva șanse de contraatac pe final, iar Coman (90+1) a ratat o ocazie bună, șutând pe lângă poartă la finalul unei acțiuni personale.


Aceasta va fi prima finală care se va desfășura fără spectatori, potrivit Agerpres.


Sepsi OSK a jucat în premieră finala Cupei României.


Victoria obținută de FCSB este sinonimă cu calificarea în preliminariile Europa League atât a echipei bucureștene, cât și a formației FC Botoșani.


Înaintea fluierului de start al finalei a fost ținut un minut de reculegere în memoria tuturor românilor care și-au pierdut viața de la începutul pandemiei, dar și în memoria fostului președinte CCA, Dan Petrescu. Momentul a fost urmat de aplauze pentru toți eroii din linia întâi, cărora le-a fost dedicat și un banner: ″FINALA CUPEI se joacă azi pentru voi. În pandemie și totdeauna, EROI!″⁣


ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FCSB 0-1 (0-0)
Auâ marcat: Dennis Man (65).
Ploiești, Stadion ″Ilie Oană″⁣ - fără spectatori
Cupa României - finala


Au evoluat echipele:
Sepsi OSK: 33. Roland Niczuly - 88. Radoslav Dimitrov (14. Tomas Diaz, 75), 29. Rachid Bouhenna (căpitan), 4. Răzvan Tincu, 96. Florin Ștefan - 13. Ronaldo Deaconu, 8. Gabriel Vașvari, 23. Anass Achahbar (6. Daniel Celea, 83) - 27. Nicolae Carnat (10. Lorand Fulop, 46), 25. Goran Karanovic (18. Pavol Safranko, 46), 11. Marius Ștefănescu (99. Balazs Csiszer, 75). Antrenor: Leo Grozavu.
Rezerve neutilizate: 95. Csongor Fejer - 5. Lorant Kovacs, 7. George Dragomir, 21. Peter Gal Andrezly.
FCSB: 99. Andrei Vlad - 2. Valentin Crețu, 4. Andrei Miron, 17. Iulian Cristea, 3. Ionuț Panțîru (28. Alexandru Pantea, 90) - 23. Ovidiu Popescu, 27. Darius Olaru (11. Ovidiu Moruțan, 46), 20. Ionuț Vînă (19. Adrian Petre, 46) - 98. Dennis Man, 10. Florin Tănase (căpitan), 7. Florinel Coman (25. Ovidiu Perianu, 90+3). Antrenor: Anton Petrea.
Rezerve neutilizate: 33. Răzvan Udrea - 22. Cristian Dumitru, 29. Andrei Vlăduț Pandele, 31. Andrei Istrate, 92. Adrian Niță.


Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova); arbitri asistenți: Ovidiu Artene (Vaslui), George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel); arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (București)
Observatori: Alexandru Deaconu (București) - CCA, Octavian Goga (Brașov) - FRF
Cartonașe galbene: Tănase (58), Bouhenna (77, 79).
Cartonaș roșu: Bouhenna (79).


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8281 secunde