Federația Internațională de Gimnastică a amânat toate concursurile din acest an

171
Federația Internațională de Gimnastică a amânat toate concursurile din acest an - federatia-1593949368.jpg

Articole de la același autor

Patru concursuri de Cupă Mondială la gimnastică artistică și cinci la gimnastică ritmică, programate în acest an, au fost amânate pentru 2021, a anunțat Federația Internațională de Gimnastică (FIG).

Etapele de Cupă Mondială la gimnastică artistică din acest an urmau să aibă loc la Stuttgart, Birmingham, Tokyo și Doha, ultima fiind singura pentru care s-a stabilit data exactă, între 10 și 13 martie 2021.

Au fost amânate de asemenea concursurile World Challenge Cup de la Varna, Cairo, Koper (Slovenia) și Osijek (Croația), în timp ce etapa de la Mersin (Turcia) a fost anulată.

La gimnastică ritmică, concursurile de Cupă Mondială amânate pentru 2021 se vor desfășura la Sofia (9-11 aprilie), Tașkent (16-18 aprilie), Baku (7-9 mai) și Pesaro (28-30 mai), în timp ce competițiile din World Challenge Cup vor avea loc anul viitor la Portimao (21-23 mai), Cluj-Napoca (25-27 iunie), Minsk (2-4 iulie) și Moscova (9-11 iulie).

Concursul de la Cluj-Napoca era programat inițial în acest an între 23 și 25 august la BT Arena.

"Reorganizarea calendarului necesită timp. În aceste circumstanțe excepționale, FIG consideră esențial să se acționeze cu prudență și să asigure că toți sportivii vor avea acces la competițiile la care doresc să participe, precum și să dispună de timpul să se pregătească pentru a concura la un nivel înalt", se arată în comunicatul Federației Internaționale de Gimnastică.

Primul Campionat Mondial de parkour, sport care ar putea fi introdus în programul JO 2024 de la Paris, ce urma să aibă loc în aprilie la Hiroshima, a fost amânat de asemenea pentru anul viitor, în timp ce Cupa Mondială de parkour de la Tokyo, din iulie, a fost anulată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3213 secunde